Тотнъм направи кошмарна първата визита на Реал на "Уембли" (СНИМКИ+ВИДЕО)

"Шпорите" разбиха с 3:1 европейския клубен шампион

Тотнъм направи кошмарна първата визита на Реал на "Уембли" (СНИМКИ+ВИДЕО)

Toтнъм победи с категоричното 3:1 европейският клубен шампион Реал Мадрид в мач от 4 кръг от групите на Шампионската лига. Лондончани надиграха по категоричен начин тима на Зинедин Зидан и победата им можеше да бъде далеч по-категорична. В герой за "шпорите" се превърна Деле Али, който се отчете с два гола. 

Първото полувреме в Лондон започна вихрено, като и двата отбора не се страхуваха да развиват бързи атаки. Определено Тотнъм показваше по-сериозна мотивация за гол и на няколко пъти защитата на Реал Мадрид трябваше да се намесва в сложни ситуации. Атаките на „шпорите“ пък оставят пространства за Роналдо и компания, които правеха бързи контраатаки във всяка отдала се възможност.

В 24-та минута Маурисио Почетино трябваше да направи принудителна смяна, след като Алдервейрелд получи контузия и на негово място в игра се появи Муса Сисоко.

Така се стигна до 27-та минута, когато Трипиер беше намерен с пас зад защитата отдясно на наказателното поле и с остро центриране по земя намери Деле Али пред голлинията, където халфът не сбърка да прати топката в мрежата. При повторенията обаче останаха съмнения, че бекът на домакините се е намирал в засада преди асистенцията си.

След гола Реал Мадрид се опита да вдигне оборотите и на няколко пъти Роналдо застраши Лорис, но французинът се намеси стабилно при всяка една ситуация.

В 53-та минута Реал получи страхотен шанс да изравни, след като Марсело бе намерен с перфектен пас отляво и напредна към наказателното поле, но закъсня с паса си към непокрития Кристиано Роналдо и защитата в бяло се справи с опасността.

Две минути по-късно Деле Али за втори път прати Реал в нокдаун. Халфът пое топката преди наказателното поле, финтира на два пъти Казамиро, а ударът му към вратата рикошира в крака на Серхио Рамос и излъга Кико Касия.

В 62-та минута се разрази невероятен хаос пред вратата на Тотнъм, където Роналдо на два пъти и Рамос не успяха от непосредствена близост да намалят резултата. Три минути по-късно „шпорите“ направиха показно на контраатака като Деле Али изведе с хубав пас Кейн, нападателят овладя бързо и пусна извеждащо подаване към навлизащия на скорост Ериксен, който пък без проблем преодоля Касия, излязъл сам срещу него.

В 80-та минута европейският шампион все пак отбеляза почетно попадение чрез Роналдо. Португалецът получи пас от Марсело отляво и почти от точката на дузпата безпроблемно реализира. Така Тотнъм вече е сигурен участник в елиминациите на Шампионската лига, след като оглави групата си с 10 точки, а Реал са вече втори със 7. 

В другия мач от групата Борусия Дортмунд не успя да победи АПОЕЛ Никозия и направи задачата си за класиране на 1/8-финалите много трудна. Жълто-черните бяха определено по-добрият отбор на "Сигнал Идуна Парк" и въпреки че откриха резултата в 29-та минута чрез Рафаел Герейро, германците не успяха да увеличат аванса си, за да подсигурят победата. 

Така в 51-та минута Микаел Поте върна равенството на таблото и позволи на кипърския шампион да се затвори в половината си, което се оказа печелившо за тях и АПОЕЛ си тръгна с точка от Дортмунд. 




Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

Капитанът на Ливърпул отписа титлата

Вижте какво каза Върджил ван Дайк

Критиките са част от ежедневието в Манчестър Юнайтед

Думи на Бруно Фернандеш

Уникална психология! Анчелоти лъже играчите на Реал М

Вижте подборности

Клоп се извини на феновете

Вижте какво каза треньорът на Ливърпул

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки