Шахтьор (Донецк) направи сериозна крачка към класиране на 1/8-финал (ВИДЕО+КЛАСИРАНЕ)

Украинският гранд спечели с 3:1 домакинството си на Фейенорд

Шахтьор (Донецк) направи сериозна крачка към класиране на 1/8-финал (ВИДЕО+КЛАСИРАНЕ)

 Шахтьор (Донецк) направи  сеуриозна крачка към класиране на 1/8-финал в Шампионската лига. Украинският гранд спечели с 3:1 домакинството си на Фейенорд и записа третата си победа в група “F”.


Така възпитаниците на Пауло Фонсека ще се нуждаят от само една точка в оставащите си два мача, за да са сигурен участник в следващата фаза на турнира.

 
Мачът не започна по най-добрия начин за домакините. В 12-ата минута Берхуйс центрира за Николай Йоргенсен в наказателното поле и той с глава отбеляза за 0:1.
 
 
Радостта на гостите обаче бе твърде кратка и само за пет минути Шахтьор направи пълен обрат. В 14-ата минута Тайсон бе изведен в наказателно, но стреля в тялото на вратаря, при последвалото разбъркване топката стигна до Факундо Ферейра, чийто първи удар бе блокиран от защитник, но при добавката аржентинецът бе точен за 1:1. В 17-ата минута пък Марлос се възползва от зле изчистена топка и с фалцов удар в далечния ъгъл на вратата вкара за 2:1.
 
 
След това украинците държаха развитието на мача в ръцете си и създадоха още интересни положения пред вратата на Брад Джоунс. Логично в 68-ата минута те подпечатаха успеха си с трети гол. Домакините организираха постепенна атака, Ферейра изведе Марлос в наказателното поле, където той финтира защитник и технично прехвърли вратаря, оформайки крайното 3:1.
 
С този успех Шахтьор събра актив от 9 точки и държи 2-ото място в групата, като има преднина от 6 пред третия Наполи. Двата тима ще се срещнат на 21 ноември на “Сан Паоло”. За Фейенорд пък шансовете за излизане от групата окончателно приключиха. Тимът остава на дъното в класирането с 0 точки.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки