Нападател на Черно море започна възстановителни процедури

Цветелин Чунчуков претърпя операция на връзки и менискус преди около две седмици

 Нападател на Черно море започна възстановителни процедури

Нападателят на Черно море Цветелин Чунчуков се надява да е напълно готов за старта на зимната подготовка. Офанзивният играч на “моряците” претърпя операция на връзки и менискус преди около две седмици и вече започна възстановителни процедури при кинезитерапевта на клуба Виктор Бумбалов.

 

“По време на тренировка, при една общо взето нелепа ситуация, усетих изпукване в коляното. Направихме ядрено-магнитен резонанс, който показа, че имам увреден менискус и самата връзка не е скъсана, а отлепена, което бе странното в моя случай. Явно съм имал стара травма от преди няколко години и сега просто е дошъл моментът да стане контузията. Операцията премина успешно в УМБАЛ “Софиямед” при доц. Антони Георгиев, а сега остава да се възстановя по най-добрия начин”, обясни Чунуков.

 

“От няколко дни започнахме да работим. Правим електростимулация и процедури за премахване на оттока. След няколко дни трябва да сменя обездвижващата шина, която в момента е на 0 градуса. Ще сложим нова, която ще е на 30 градуса. С нея ще бъда още две седмици и след това започваме раздвижване до пълното сгъване на крака. Живот и здраве след Нова година, за зимната подготовка, трябва да съм готов”, каза нападателят на “моряците”.

 

Запитан как вижда играта на отбора отстрани, Чунчуков каза: Сега играем малко по-добре. Общо взето в момента успяваме да си реализираме положенията. Не мисля, че преди това стояхме зле в мачовете, с малко изключения например с Етър, просто в един момент късметът ни изостави. В мачовете с ЦСКА, Левски и Лудогорец заслужавахме да вземем точки. Срещу Лудогорец имахме моменти, в които ги надиграваме, но просто нямахме късмет”.

 

За предстоящия мач с Верея, 23-годишният заяви: Определено няма да е лесно. Отборът на Илиан Илиев е стойностен. Постигнаха доста победи, но мисля, че ако покажем тази игра от последните мачове, особено при гостуването на Локомотив в Пловдив, ще победим. Надявам да вземем нови три точки, които са ни необходими и за самочувствие, и за целите, които сме си поставили.

Бабич: Доволен съм от резултата, но ни трябваше валериан

„Пирин взе много важни три точки срещу Етър“, заяви треньорът на „орлетата“

Светльо Петров: Трудно е, но ще продължа да се боря

"Надежда имаме, но каквото и да говорим сега, това са празни приказки"

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки