Победи на Херта и Атлетико завързаха сериозно група J (ВИДЕО)

Първият и последният се делят от три точки

Победи на Херта и Атлетико завързаха сериозно група J (ВИДЕО)

 Херта Берлин победи с 2:0 Заря като домакин в мач от 4 кръг от група J на Лига Европа и постигна първата си победа в турнира този сезон. Германците бяха много по-добрият отбор на терена и заслужено стигнаха до трите точки. 

Първо в 16-та минута Давие Селке даде преднина на своя тим, след като засече с глава центриране отляво и без проблем реализира от метър разстояние. Второто попадение падна доста по-късно - в 73-та минута, когато отново Селке се разписа, елиминирайки вратаря на гостите и пращайки топката в опразнената врата. 

В другия мач от същата група Атлетик Билбао стигна до минимален успех с 1:0 над Йостерсунд и запази третото си място в групата. В доста равностоен мач, "атлети" стигнаха до трите точки благодарение на гол в 70-та минута на голмайстора си Артис Адуриз, който вкара с глава след карамбол пред вратата на гостите. 

В 89-та минута Унай Нунез получи втори жълт и съответно червен картон, но това не попречи на Атлетико да удържи аванса си.

Така положението в група J става доста интересно два кръга преди края, като първи са Йостерсунд със седем точки, а зад тях остават Заря, Атлетик и Херта съответно със шест, пет и четири пункта. 

УЕФА Лига Европа 17/18, Група J

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Йостерсундс ФК 4 2 1 1 2 7
2 Заря Луганск 4 2 0 2 -2 6
3 Ат. Билбао 4 1 2 1 0 5
4 Херта 4 1 1 2 0 4

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки