Бербатов за Индия: Казаха ми да се подготвя за приключение, каквото не съм виждал

"Обертан е много добро момче. Стараеше се постоянно на тренировките. Беше тих като мен"

Бербатов за Индия: Казаха ми да се подготвя за приключение, каквото не съм виждал

Хората ми казаха: “Берба, приготви се за приключение, каквото досега не си виждал. Очаквай на всеки мач да има по 60 хил. фенове". Аз досега пред толкова съм играл само на “Олд Трафорд", коментира Димитър Бербатов по повод предстояшото си пътуване за Индия, където ще играе в местния Керала Бластърс. 

 

Митко лети в понеделник, а след две седмици стартира първенство. Той се приба за кратко в България, след подготвителния лагер в Испания.
Той призна, че главната причина да приеме това предизвикателство е бившия му треньор Рене Мюлестийн, който сега води Керала. Там негов съотборник ще е Уес Браун, с когото бяха заедно в Манчестър Юнайтед. 
 
“Наясно съм, че Рене знае как на тази възраст да ме подготви по най-добрия начин. Говоря на младите футболисти да гледат Браун и да се учат от него, защото той е много по-напред от мен по отношение на трофеи", обяви Бербо в студиото на "Спортал". 
 
 
“Човек трябва да бъде реалист - когато си почти на 37 г. и не си играл от една година и виждаш, че нещата се получават все по-трудно. Отиваш там, където наистина те желаят, дори това да изглежда екстравагантно за нас българите. С когото и да говорих за Индия - защото аз разпитвах познати на Диего Форлан и Давид Трезеге - чух само суперлативи. Там са се грижели добре за тях”, каза още Бербатов. 
 
Митко призна, че не планира да води там семейството си.
 
“Нямам някакви очаквания и то нарочно. Обикновено хората разпитват какво е там, но аз предпочетох да не си разбърквам главата с впечатленията на други. Искам сам да видя какво е. А и аз отивам там да си върша работата, защото за това ми плащат”, отговори нападателят на въпрос за очакванията си за живота в Индия. 
 
Той призна, че е бил изненадан да научи за решенето на Оертан да дойде в България.
 
 
“Един ден засякох Обертан на улицата. Приятно ми беше да го видя. Казах му, че ме учудил, че идва в България, но сигурно и аз доста хора съм учудил, че избрах Инидя. Разликата е, че той е на 28 години, докато аз съм вече към приключване. Явно е направил добър избор, играе добре. Това може да е трамплин за рестартиране на кариерата му.  Той е много добро момче. Стараеше се постоянно на тренировките. Беше тих като мен. Имаше много добри качества, но не се разви по този начин, по които трябваше. Ето един шанс за рестарт за него”, каза Бербатов . 
Стоилов: И двата гола бяха плод на късмет (ВИДЕО)

Треньорът на Гьозтепе недоволен от тима си

Бивш национал с асистенция в Белгия

Витонов спомогна за успех на Беверен

Равенство за Гьозтепе в Турция (ВИДЕО)

Тимът на Стоилов на две победи от елита

Ковачев вкара за Ахмат при разгромна загуба от Балтика

Бившият играч на Черно море Алекс Фернандес заби хеттрик за победителите

Ради Цонев с гол за Тобол при класическа победа

Българинът вкара своето първо попадение за тима от Казахстан

Лийдс и Груев се отдалечиха от промоция във Висшата лига (ВИДЕО)

Отборът на българина допусна изненадващо домакинско поражение

Десподов с голямо признание в Гърция

Наредиха го сред най-добрите крила в първенството

Официално: Петев вече не е треньор на Университатя

Двете страни се разделиха по взаимно съгласие, с българина си тръгват още трима треньори

"Специален футболист е този български халф"

Хвалят Филип Кръстев в Нидерландия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки