Берое гони победа №3 от план „15 точки”

В момента програмата работи за заралии

Берое гони победа №3 от план „15 точки”

Берое приема днес Дунав (Русе) с амбицията да запише първа домакинска победа от два месеца.

 

За последно заралии удариха Черно море под Аязмото на 8 септември с 2:0. Последваха реми с Левски (0:0) и изненадващо поражение от Локомотив Пловдив (1:2). Възпитаниците на Александър Томаш ще търсят и трети пореден успех в шампионата след тези над Витоша и Верея с по 1:0 като гост.

 

Днес Берое ще прави стъпка №3 от плана, който спортно-техническият щаб си постави за 15 точки от срещите с Витоша, Верея, Дунав, Пирин Бл и Славия. След сблъсъка с белите е решителният мач с Ботев Пд (29 ноември), който ще даде отговор дали зелено-белите са способни на нещо повече от място в първата шестица. В момента програмата работи за заралии и те трябва да се възползват максимално от нея.

Спортният директор на тима Валентин Грудев вярва, че старозагорци ще запишат трета поредна шампионатна победа в днешното си домакинство срещу Дунав. 

"Излизаме за успех и за трупане на нови точки, които биха ни донесли допълнително самочувствие и максимално изкачване нагоре в таблицата", каза шефът при зелено-белите.

 

Според него за отбора не е определящо отсъствието на основните халфове - капитана Мартин Райнов и ганаеца Карлос Охене. Домакините няма да подценят опонента си и ще се наложат над него заради по-високата си класа.

"Групата ни от футболисти е над 20 души, всеки от които е готов да защити името си на терена, даде ли му се шанс. Ето защо отсъствието на Охене и Райнов от сблъсъка ни с Дунав не е фатално за тима. Уважаваме опонента си. Той е с нов треньор и ще излезе максимално мобилизиран да открадне нещо от нас.

 

Дунав е обигран отбор, който от 2-3 години търпи козметични промени, футболистите са сработени. Не случайно се класираха за Европа. В основата им е колективът. Сегашното им състояние не отговаря на класата, която имат. Ние си даваме сметка, че ни очаква труден мач, който ще спечелим заради по-стойностните си футболисти", допълни Валентин Грудев. 

 
Матай: Червените картони бяха пресилени

Капитанът на ЦСКА смята, че Ботев Пловдив се радват предварително

Керкез: Голяма победа, на нашия стадион ще бъдем много силни

Треньорът на Ботев Пловдив остана много доволен от успеха над ЦСКА за Купата на България

Стамен Белчев притесни феновете: Каранга има неприятна контузия

"В четвъртък ще има яснота", заяви треньорът на ЦСКА

Стоичков: 100 години Етър, 100 години слава

Камата поздрави "болярите" за вековния юбилей

Локо (Пд) пусна билетите за ЦСКА 1948

Мачът е в неделя от 15:15 часа на "Лаута"

Стоичков и Бала отново на терена за 100 години Етър

"Ивайло" арена на големи празненства

БФС търси усилено футболисти с български корени

До момента сме открили над 20 състезатели, обясни Лъчо Димов

ЦСКА ще удари Ботев (Пд) в първия полуфинал за Купата

Вижте подробности

Оперираха успешно национал на Ботев Пд

Николов подложен на интервенция в Испания

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки