ПАК 1:0! Левски с трудна, но важна победа срещу Локо (Пд) (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Сините" играха цяло полувреме с 10 души на "Герена"

ПАК 1:0! Левски с трудна, но важна победа срещу Локо (Пд) (ВИДЕО+СНИМКИ)
Левски записа важна победа с 1:0 срещу Локомотив (Пд) в мач от 15-ия кръг на Първа лига, игран на "Герена".
 
Голът вкара Жорди Гомес, а "сините" отново са еднолично трети с 28 точки, три по-малко от втория ЦСКА, който утре играе с лидера Лудогорец. Локомотив (Пд) е осми с 20.
 
Треньорът на Домакините Делио Роси заложи на Йерсон Кабрал в титулярния състав за сметка на Антонио Вутов. Дебют начело на "смърфовете" направи босненеца Бруно Акрапович.
 
Двата отбора изираха равностойно, разочароващо и скучно първо полувреме. 
 
Левски се опитваше да стигне до попадение с поредица от центрирания, които обаче не се оказаха никакъв проблем за защитата на Локомотив и вратаря Диао. На два пъти Серрджиу Буш направи нескопосани опити за отиграе с глава подаване в наказателното поле. 
 
 
Гостите рядко стигаха до вратата на Левски, а в 32-ата минута останаха и без един от най-добрите си играчи. Парвиз Умарбаев беше сменен принудително. Той получи контузия в коляното и на негово място влезе Дани Кики.
 
В 38-ата минута "сините" все пак стигнаха до гол при първия точен удар  към една от двете врати в мача. Серджиу Беш беше съборен в близост до наказателното поле и последва перфектно изпълнение на прекия свободен удар от Жорди Гомес. Вратарят Диао остана като закован на голлинията и Левски поведе с 1:0.
 
Само 4 минути след това домакините останаха с човек по-малко. Иван Горанов беше пратен преждевременно под душовете, след като фаулира в гръб откъсващия се сам срещу вратаря Димо Бакалов. Симеон Райков изпълни отсъденото нарушение, но топката прелетя над гредата.
 
След почивката Левски бързо можеше да лиши двубоя от интрига. Само в разстояние на шест минути "сините" направиха два пропуска, вторият от които беше непростим. Първо в 50-ата минута удар на Обертан беше блокиран от футболист на гостите, а в 56-ата Буш остана сам срещу вратаря, който дори легна пред него, но румънецът успя да го уцели.
 
Левски продължи да превъзхожда съперника си и за разлика от първото полувреме стигаше до голови положения. При това с човек по-малко. В 66-ата минута Обертан пусна извеждащ пас към Кабрал, който остана сам срещу Диао, но ударът му беше спасен с крак от вратаря. В 72-ата Буш направи поредния си пропуск. Румънецът стреля покрай излезлия неразчетено страж на Локо, но не уцели празната врата. Това принуди нападателя да се прекръсти няколко пъти.
 
 
В 88-ата минута Буш беше изведен зад защитата на Локомотив, пробяга близо 30 метра с топка в краката и стреля, но Диао отново излезе победител от задочния двубой между двамата.
 
Секунди преди края гостите поискаха дузпа.Центриране на Дани Кики предизвика разбъркване в полето пред Митрев и топката срещна ръката на Холмар Ейолфсон. Реферът Николай Йорданов обаче прецени, че топката е била изритана от прекалено близо и не посочи бялата точка.
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки