Сензациите в пресата: Йоргачевич помага за вратар на Левски, Ники Михайлов пак е вариант

Херо гледа на запис нови попълнения, Кубемба ще получи шанс срещу Ботев Пд, Славия чака нападател и халф от Франция и още…

Сензациите в пресата: Йоргачевич помага за вратар на Левски, Ники Михайлов пак е вариант

Сензациите в пресата днес, вторник, 07.11.2017 година:

„Тема спорт”: Йоргачевич помага за вратар на Левски, Ники Михайлов отново вариант
Сърбинът Боян Йоргачевич ще помага с избора по привличането на вратар 6 Левски през зимата. На Терена" искат да се подсилят на тази позиция, тъй като в момента капитанът Божидар Митрев няма реална конкуренция. Върналият се в клуба през лятото Александър Любенов започна като титуляр единствено при гостуването на Ботев, но тогава направи груба грешка, която доведе до обрата с 2:1 8 полза на жълто-черните. След това Любенов не бе пуснат в игра дори в двубоите за Купата на България срещу втородивизионните Ботев Гълъбово (1:0) и Монтана (1:0). Йоргачевич прекрати   договора си с Левски малко след началото на сезона. Той се раздели с публиката на сините по време на домакинството на Лудогорец. Боян има уговорка със собственика на клуба Спас Русев   да   бъде скаут на сините и да помага при избора на играчи под рамката. Николай Михайлов пък отново е вариант за сините. Левски излезе с конкретно предложение към него през месец септември, но до договор между двете страни не се стигна. Юношата на клуба все още е без отбор, след като се раздели с турския Мерсин през лятото. След като отказа предложението на сините, Михайлов бе на проби в английския Кристъл Палас. Отборът от Висшата лига обаче не одобри сина на президента на БФС Борислав Михайлов. След това интерес към вратаря декларираха и два кипърски клуба - АПОЕЛ, където играе Живко Миланов - той е женен за сестрата на Николай - Бисера, както и Анортозис, в който са миналите през „Герена" Иван Бандаловски и Владимир Гаджев. Вратарят обаче не подписа с нито един от тези отбори и продължава да се готви самостоятелно с Димитър Иванков в ролята на личен треньор. В Левски пък все още не са уточнили къде да се проведе зимният лагер на отбора. Чака се последна дума по избора на база в чужбина от треньора Делио Роси.

„Тема спорт”: Кубемба ще получи шанс срещу Ботев Пд

Кевин Кубемба ще води атаката на ЦСКА срещу Ботев Пловдив в първия кръг след паузата за националните отбори. Конгоанският национал ще замени наказания Каранга. Мачът с жълто-черните е на 18 ноември (събота) от 15:00 часа в Борисовата градина. Любопитно е да се отбележи, че Кубемба бе титуляр и в пролетния двубой с канарчетата на "Армията" на 28 февруари (0:0). Тогава обаче той стартира по десния фланг на атаката. Това е един от едва 6-те двубоя, в които Кубемба е бил титуляр за ЦСКА в елита. Африканецът има общо 20 участия и 1 гол - срещу Витоша (6:1). През настоящото първенство той не е попадал сред стартовите 11. Кубемба обаче води атаката срещу Несебър и Ботев Враца за купата. На черноморския тим вкара хеттрик, а на този от Северозапада - един гол, но много красив. За срещата с Ботев Пд се очаква на линия да е капитанът Божидар Чорбаджийски, който се възстановява в София от контузия в кръста. На него обаче няма да му е лесно да се завърне сред титулярите предвид силното представяне на Александър Барт в Разград. Енрике Рафаел ще започне пълноценни тренировки с ЦСКА от края на тази седмица и най-вероятно ще попадне в групата за двубоя с Ботев.

„24 часа”: Херо гледа на запис нови попълнения

Дълга почивка след загубата от ЦСКА с 1:2 получиха футболистите от „Лудогорец". Старши треньорът Димитър Димитров пусна подопечните си чак до четвъртък следобед. Тогава е насрочил първото занимание за седмицата. Херо дори се прибра при семейството си в родния Бургас. Настроението в лагера на „Лудогорец" след издънката срещу ЦСКА беше повече от минорно. От щаба на шесткратните шампиони на България отчетоха, че голямата умора у футболистите след наситения цикъл от мачове през 3 дни е главната причина за незадоволителното представяне срещу основния си конкурент за титлата, който скъси ди станцията само на 2 точки. Добрата новина е, че няма футболисти с оплаквания от контузии и всички ще тренират на пълни обороти в четвъртък. Херо ще използва дългата почивка, за да гледа на видеозаписи предложени му футболисти за зимна селекция, някои от които са свободни агенти. Започва разузнаване и на следващия съперник на „Лудогорец" в група С в Лига Европа. Човек от скаутското звено на лидера в първа лига ще пътува за Истанбул, за да проследи на живо мача на „Истанбул Башакшехир" срещу гранда „Галатасарай" на 19 ноември. Четири дни по-късно „Лудогорец" за последно е домакин в групата си. Тогава приема турците, а последният мач е гостуване на германския Хофенхайм.

„Тема спорт”: Барт и Бодуров минаха тестове за допинг
Защитниците на ЦСКА Александър Барт и Николай Бодуров бяха избрани с жребий, за да преминат допинг тестове след срещата с Лудогорец. Двамата забавиха тръгването на отбора от Разград, като цялата процедура отне около 45 минути. Играчи на разградчани също минаха проверка, футболистите се определят с жребий. А допинг тестовете са традиции след важни мачове от вътрешното първенство. Преките сблъсъци между ЦСКА, Левски и Лудогорец по традиция са проверявани. През тази седмица пък ще се проведе още едно дерби между армейците и Лудогорец. В сряда юношите на двата отбора до 18 години ще играят в Разград мач реванш от 1/8-финалите в турнира за Купата на БФС. Първият двубой в София бе спечелен от зелените с 2:1.

„Тема спорт”: Славия чака нападател и халф от Франция

Славия очаква двама чуждестранни футболисти на проби по време на паузата в шампионата. Те идват от франция. Засега имената им се пазят в тайна, като се знае само, че единият е халф, а другият - нападател. Те ще бъдат тествани в предстоящите две контроли. Днес ще има повече яснота около тяхното идване и дали и двамата ще тръгнат в сряда с тима за Сърбия. Тогава от 14:00 часа е спарингът с местния елитен Раднички Ниш, който през уикенда падна с 0:4 от Цървена звезда и заема осмо място. При предишното прекъсване в началото на октомври Славия и Раднички не успяха да се победят на стадиона в "Овча купел" - 0:0. Тимът тръгва за Сърбия сутринта в деня на срещата. Старши треньорът Златомир Загорчич няма да може да разчита на цели 9 национали. Двама са с мъжкия тим на България - Ивайло Димитров и Иван Минчев, двама са при младежите - Стефан Велков и Атанас Милев, Омар Абуд е с Кения и четирима са в различните юношески гарнитури. "Трудно ще сглобим отбор, но това е добра възможност за други от младите ни играчи и тези, които чакаме на проби", сподели Заги. На 11 ноември (събота) Славия ще изиграе още една контрола - с Оборище Панагюрище. Мачът трябваше да е преди месец, но заради лошото време тогава и проливните дъждове той бе отложен. Двата клуба се разбраха срещата да се проведе при следващата пауза заради националните отбори. До края на месеца нов договор с клуба трябва да подпише Ивайло Димитров. Настоящият контракт на голмайстора изтича на 31 декември.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки