Китайци ще се обучават у нас за олимпиадата през 2022 г.

Банско предава ценен опит в ски спортовете и менажирането на зимния курорт

Китайци ще се обучават у нас за олимпиадата през 2022 г.
Организационният комитет за зимните олимпийски игри Пекин 2022 започва сътрудничество с Банско.
 
Делегация, водена от изпълнителният вицепрезидент на комитета и заместник-кмет на Пекин Занг Джиандонг, както и от негово превъзходителство г-н Занг Хайзхоу - посланик на Китай у нас, посети най-добрия ни ски курорт.
 
Делегацията е на работно посещение в Банско с цел обмяна на опит и установяване на сътрудничество. Гостите разгледаха съоръженията в ски зона Банско и се запознаха с опита и успешните практики в управлението й не само като туристически център, а и като домакин на професионални спортни състезания и събития от световен ранг.
 
Те разгледаха също автентичната част и забележителностите на града. Организационният комитет на Пекин 2022 търси партньори с опит, с цел планиране на обучение на китайски специалисти, за да осигури техническата подготовка за зимните игри.
 
На проведената работна среща при кмета на общината - Георги Икономов, беше отправено предложение от Община Банско, съвместно с Българската федерация по ски и Юлен АД, за обучение на кадри и обмяна на опит, което гостите приеха категорично.
 
 
Специалистите ще идват на място през зимния сезон в Банско, за да се запознават отблизо с работата на ски зоната и да бъдат обучавани.
 
Останалите представители в делегацията са Ю Дебин - генерален директор дирекция Обслужване на игрите Пекин 2022, Ли Сен - зам.-директор дирекция Общо планиране Пекин 2022 и Пан Зиуеи - зам.-директор дирекция Международни отношения Пекин 2022. Китай иска да се подготви максимално добре за зимната олимпиада, както и за менажирането на зимните курорти, които изгражда в момента.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки