Сензация! Руски спортисти признаха за "допинг коктейлите" на Родченков

Някои от състезатели лъжели, че пият хапчетата

Сензация! Руски спортисти признаха за "допинг коктейлите" на Родченков
Няколко руски спортисти се осмелиха да потвърдят, макар и анонимно факта, че са получили "допинг коктейли” от  Григорий Родченков за олимпиадата в Сочи през 2014 г.
 
Препаратите са били под формата на таблетки и са раздавани на състезателите в шишенца с различен цвят на капачките. В тези с кафяв капак е имало тренболон, под синята капачка са слагани метенолон, а с оражева са съхранявани хапчета оксандролон.
 
Шишенцата са били без етикети и са се различавали само по капачките. Те били придружавани и с инструкции за употреба.
 
"Необходимо беше да се избере дозата и след това хапчето или част от него се разтваря в устата с малка част алкохола, буквално половин глътка. Едно хапче предизвика страхотен ефектът върху мен.
 
Приемът на компоненти беше препоръчително да се редува – първо метенолон, после тренболон и накрая - оксандролон. Казано ни беше да не ги използваме всеки ден, а само, когато се почувстваме изморени”, разказа пред руските медии един от спортистите. 
 
Състезателка от някой от женските отбори пък допълни:
 
"Получих всичко безплатно, с инструкции какво да правя, но не съм ги пила. Просто ги взех, кимнах, усмихнах се и казвах, че ги взимам, но не го правех. Не бих употребявала шишенца с нещо без етикет. Не бях само аз, но и една моя съотборничка.
 
Дълго време пазех тези неща, но след това ги изхвърлих. Чак сега разбрах какво е имало вътре – когато се започна с разкритията”, допълни момичето.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки