Хърватска трепери за Манджукич

Гърция гостува в Загреб за бараж, който стартира в 21:45 часа на „Максимир”

Хърватска трепери за Манджукич

Хърватска приема довечера Гърция в първи бараж за Мондиал 2018.

Двубоят е на загребския "Максимир", а реваншът е в неделя на "Караискакис".

Домакините са смятани за фаворити в сблъсъка, но това не означава, че нямат проблеми. Голямата въпросителна е свързана с участието на Марио Манджукич.

Нападателят на Ювентус тренира на облекчен режим и ще виси до последно за мача. Присъствието на Манджо е от фундаментално значение за селекцията и статистиката го подкрепя. В последните 15 мача, които Марио е пропуснал в рамките на 6 г., ватрените са спечелили 22 от възможни 45 т., което прави 49% успеваемост.

За сравнение с другата звезда на шахматистите - Лука Модрич, в 15 срещи без участието на халфа на Реал М, репрезентацията е спечелила 31 т., или 69% успеваемост! Това прави ключово присъствието на Манджукич, но ако все пак лекарският екип начело с д-р Борис Немец и Игор Борич реши да не се рискува, то на върха на атаката ще застане Никола Калинич (Милан). Изследванията в болница "Света Катерина" дават все пак надежди, че нападателят на Старата госпожа ще може да помогне на тима.

В хърватските медии липсва еуфоричният тон, дори се усеща известен респект от гърците. Причината са последните неубедителни резултати на тима, който 6 заключителните 5 квалификации е 2-1-2 и само веднъж вкара повече от гол - при 2:0 срещу Украйна. Все пак ватрените от 4 г. нямат домакинска загуба в официален мач (1:2 срещу Белгия). "Гърция е коварен отбор, а Скибе е достоен наследник на сънародника си Рехагел", пише "Слободна Далмация", визирайки Крал Ото, извел елините до титлата на Евро 2004.

От лагера на гостите също няма гръмки изявления. Самочувствието на гърците идва от факта, че са загубили една от последните си 13 световни квалификации. Елините не са паднали и в последните си 7 визити, спечелвайки 5 от тях. Селекционерът Михаел Скибе открито скочи на ФИФА заради наказанието на Костас Манолас.

"Това, което прави ФИФА, не е честно. Въпреки това ФИФА понякога прилага "специални" решения, а това е такова. Не разбирам защо е наказан Манолас. В края на мача срещу Кипър водехме с 2:1 и е нормално да не бързаме. Той получи жълт картон и бе наказан за последната квалификация срещу Гибралтар. Четири седмици по-късно ФИФА го наказа за още един мач, тъй като умишлено си изкарал картона, което не е необичайна практика", бесен бе германецът.

Любопитно е, че в мача срещу Кипър нарочно си изкараха жълти картони още Анастасиос Донис и Андреас Самирис, но "изгоря" само Манолас, който е смятан за един от добрите централни защитници в света.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки