Министър Кралев откри 32-то Световно първенство по батут в София (СНИМКИ)

Бяха издигнати знамената на 35-те държави участнички в първенството

Министър Кралев откри 32-то Световно първенство по батут в София (СНИМКИ)

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри 32-то Световно първенство по батут за мъже и жени, което се провежда в Арена Армеец в София между 9 и 12 ноември.

„Благодаря на Българска федерация скокове батут за усилията, които  е положила за организирането на това първенство и за развитието на този атрактивен спорт. Успешното провеждане на шампионата ще издигне авторитета на българската федерация на световно ниво“, заяви Красен Кралев.

В официалната церемония по откриване на първенството участваха и председателят на БФ Батут Стоян Димитров и членът на Изпълнителното бюро на Световната федерация по гимнастика (FIG) Мартин Робин.

Бяха издигнати знамената на 35-те държави участнички в първенството.

Официални гости на първия ден от Световното първенство по батут за мъже и жени бяха и четирикратният олимпийски медалист Йордан Йовчев, председателят на Българска федерация по спортна гимнастика Красимир Дунев, зам.-кметът на София Тодор Чобанов, заместник-посланикът на Австралия в Гърция, който отговаря и за нашата страна Андреа Карло Биги и почетният консул на Австралия Индиана Трифонова.

В надпреварата между 9 и 12 ноември отличия ще си оспорват състезатели от 35 държави в три дисциплини: голям батут (олимпийска), двоен минибатут и скокове на пътека. Голямата звезда на първенството е носителят на 3 олимпийски титли и 14 златни медала от световни първенства Донг Донг от Китай. За Световното първенство по батут в България ще пристигне и президентът на FIG Моринари Ватанабе, който в понеделник – 13 ноември ще бъде удостоен със званието „Почетен професор” на Национална спортна академия „Васил Левски”. Моринари Ватанабе ще проведе и среща с министър Красен Кралев в събота.

През следващата седмица в София ще се проведе и Световно първенство за младежи, юноши и девойки. В него България участва с 14 състезатели на олимпийската дисциплина – голям батут. Имаме шансове за влизане сред първите 8 и евентуално за медали.

Близо 400 плувци скачат в "Спартак" на държавното първенство

Вижте подробности

Ас в борбата пропуска олимпийската квалификация

Кирил Милов с тежка травма

Aко Игрите се правят през очите на спортиста, това ще бъде добра Олимпиада

Себастиан Коу даде съвети на олимпийците

Френските власти не искат церемония по откриването на Олимпиадата

Органите на реда са притеснени от терористична атака

Оставиха "на тъмно" помирителната среща в шахмата

Вижте подробности

Вижте къде поставят олимпийския огън в Париж

Франция не получи разрешение да е Айфеловата кула

Французите не са особено ентусиазирани за Игрите в Париж

Вижте подробности

Наследници на Едит Пиаф подкрепиха Ая Накамура за Олимпийските игри

Вижте подробности

Рускиня взе отнет от българка златен медал

Съдбата на отличието обаче е неизвестна

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки