Американски гигант ще облича Левски

"Сините" подписаха "Nike

Американски гигант ще облича Левски

Ръководството на Левски подписа официално договор с един от двата най-големи гиганта за спортна екипировка в света, твърди Спортал. През следващите четири години "сините" ще играят с "Nike", който сменя "Joma". Испанската фирма обличаше 26-кратните шампиони на България през последните четири сезона, като сътрудничеството им стартира с юбилейния екип за 100-годишнината на клуба през май 2014 година.



"Найк" не е единствената фирма, с която подписа договор с Левски. Шефовете на столичани парафираха също така и с италианската фирма - "Errea". Тя обаче ще облича само детско-юношеската школа на стадион "Георги Аспарухов" и евентуално на базата на стадион "Раковски", ако се стигне до разбирателство между босовете на клуба и Станислав Ангелов.
 


Контрактът с италианците също е за четири сезона. Интересното е, че досега "Joma" обличаше представителния състав и цялата школа на Левски.



Шефовете на "сините" вече са говорили с представителите на "Nike", които очакват до края на месеца от Левски да поръчат своя специален екип за сезон 2018/2019 година. От стадион "Георги Аспарухов" готвят отново специални детайли на официалната фланелка, които да зарадват феновете на тима.
 


Последното добро представяне на Левски в Европа бе именно с американския концерн - 2010/2011 година, когато воденият от Ясен Петров състав изигра 12 мача в Лига Европа, записвайки победи над Дъндолк (6:0), Калмар (5:2), АИК (2:1), Гент (3:2), Спортинг Лисабон (1:0), а в последните секунди изпусна успеха над Лил (2:2).



"Сините" играха в периода между 2010-2012 година с "Nike", а в следващите две години бяха обличани от "Puma", преди да парафират със сегашния си спонсор - "Joma".
 

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки