Сензациите в пресата: Трансферът на Винисиус в Левски пред провал

Анже връща Кешерю във Франция

Сензациите в пресата: Трансферът на Винисиус в Левски пред провал

Най-интересното в българския печат за днес, 10 ноември:


„Тема спорт”: Трансферът на Винисиус в Левски пред провал

Трансферът на бразилския ляв защитник Винисиус де Фрейтас Рибейро в Левски е пред провал. 24-годишният бек в момента не е опция пред сините. В началото на седмицата се заговори за интерес към бранителя на гръцкия гранд АЕК Атина и че той е бил наблюдаван лично от старши треньора на Левски Делио Роси. Италианският специалист е получил информация за защитника и от бившия си клуб Лацио, но до трансфер за момента няма да се стигне.

За провала на сделката има няколко причини. Една от тях е, че бразилецът има договор с АЕК до 30 юни 2019 години и е оценяван на сумата от 500 000 евро. Сините не желаят да плащат трансферна сума за Винисиус. Появиха се информации, че Левски иска да привлече бразилеца като свободен агент, което на този етап няма как да стане. Друга основна причина е, че на левия защитник липсва игрова практика. Последният му двубой за АЕК датира от 26 октомври при разгрома над Аполон Лариса със 7:0 в турнира за Купата на Гърция. Ролята му при жълто-черните е периферна и той не влиза в плановете на старши треньора Маноло Хименес. От началото на сезона на сметката си Винисиус има едва три мача в Суперлигата и две участия за купата. В Гърция е обявен за един от най-разочароващите трансфери. След като пое контрола в Левски, желанието на Спас Русев е да се спре със съмнителните трансфери и няма да има излишни рискове при привличането на футболисти.

 

„Меридиан мач”: Анже връща Кешерю във Франция

Колкото повече наближава зимният трансферен прозорец, толкова повече са слуховете за бъдещето на голмайстора на Лудогорец Клаудиу Кешерю. Както е известно, неговият договор изтича след края на сезона, а до момента от Разград не са му предложили нов такъв. Постоянно се пише, че Стяуа е първа опция за та-рана, но се оказва, че той може да се завърне във Франция. И то на познато място - в Анже. Кешерю игра в този отбор от 2010 до 2013 г. По това време негов наставник е Стефан Мулен, който води „черно-белите“ и към днешна дата. Румънецът е популярен във Франция, където играе цели 10 години и минава освен през Анже, и през Нант, Либурн, Тур и Бастия.

В момента „черно-белите“ заемат 14-ото място в Лига 1 и са вкарали само 16 попадения от началото на сезона. Най-резултатният играч в тима е камерунецът Карл Токо Екамби, който е реализирал 5 гола в 11 срещи. Въпреки че Кешерю има възможност да поиграе още сезон или два в едно от най-силните първенства в Европа, той навярно ще предпочете да продължи кариерата си в Арабския свят, Турция или Русия, където парите са доста по-сериозни. Това писаха и румънските медии преди няколко дни.

 

„Тема спорт”: Белия дава почивка на титулярите днес

Контролата на Ботев с юношите им до 19 г. ще започне в 11:00 ч. днес. С проверката срещу старшата възраст в клубната академия жълто-черните ще запълнят паузата в Първа лига. За играта с малките канарчета възпитаниците на Николай Киров ще бъдат разделени на 2 групи. В едната от тях ще попаднат футболистите, които са с повече минути в официалните мачове до момента. Те няма да участват в спаринга, а ще тренират преди неговото начало. След мача с U19 представителният отбор ще излезе в двудневна почивка. Ботев ще поднови тренировки в понеделник, с което ще започне и подготовката на тима за гостуването на ЦСКА на 18 ноември (събота).

 

„Тема спорт”: Шампионите в Ботевград за „Мача на годината”

Лукойл Академик ще трябва да изиграе най-важния си мач този сезон до момента - с Истанбул ББ в "Арена Ботевград". Студентите ще бъдат принудени да приемат щурците в съседния на Правец град вместо в София, където изиграха всичките си домакински срещи в евротурнирите до момента. Причината за това е в заетостта на зала "Универсиада". Проверка на "Тема Спорт" показа, че ден преди двубоя с Истанбул там ще се проведе волейболният сблъсък между Левски и Нефтохимик от Суперлигата. Това означава, че Лукойл Академик и турците няма да имат часове за тренировки, каквото е задължителното изискване на ФИБА, и макар съоръжението да е свободно на 15-и, то вече няма да може да приеме срещата.

"Универсиада" бе втори дом на шампионите ни за сблъсъците с Бенфика, Ювентус, Динамо Тбилиси и Клуж. В тях играчите на Шарон Друкер постигнаха две победи, но допуснаха и две поражения. Сега обаче те ще бъдат принудени да играят в "Арена Ботевград". Зала, която използваха преди две години за европейските си мачове, но впоследствие се отказаха от нея, тъй като феновете от Ботевград отказаха да подкрепят тима и тя оставаше на практика празна.

В същото време Кийт Клентън остана лидер по борби в целия турнир и след четвъртия кръг. Центърът на Лукойл Академик е овладял средно по 10,3 топки, като в последния мач с Динамо в Тбилиси американецът хвана 10, като вкара и 13 точки. Това бе втори негов дабъл-дабъл този сезон, с което Клентън дели първата позиция и по този показател. Там компания му прави и гардът на Балкан Девин Брукс. Още един представител на студентите намира място в Топ 10. Капитанът Асен Великов е седми по отнети топки, със средно по 2 на мач.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки