Игра на нерви в Стокхолм

Швеция гони суха мрежа, болки в коляното мъчат италианеца Дзадза

Игра на нерви в Стокхолм
Швеция приема довечера Италия в най-интригуващия сблъсък от европейските баражи за Мондиал 2018.
 
Тре кронур пропусна последните два турнира - за ЮАР 2010 завърши трети в квалификациите след Дания и Португалия, а за Бразилия 2014 загуби баража срещу Кристиано Роналдо и компания. И ако шведите го докарат до неприятен хеттрик, то това със сигурност няма да се приеме като трагедия, за разлика от Италия.
 
За четирикратния първенец на планетата, който единствено не е успял да се класира за Мондиал'58 в Швеция, провалът би бил чутовен. За втори път на скуадрата се налага да минава през ситото на плейофа, а споменът от 1997-а е добър (1:1 и 1:0 срещу Русия).
 
Съперничеството между двата тима е 105-годишно и досега са се срещали общо 23 пъти (11-6-6 за Италия). Но през този век контактите са само три -1:1 на Евро 2004, 1:0 за скуадрата в контрола през 2009-а и миналогодишното 1:0 за адзурите на Евро 2016. Последният скандинавски успех пък е отпреди 19 г. в приятелски мач (1:0).
 
Домакините нямат проблеми по състава си, като изключим наказания защитник Микаел Лустиг. Вместо него на десния бек е гласен Емил Крафт от Болоня.
 
"Съперникът е добре организиран и отлично тактически подготвен. Италия почти няма слабо място, но ако ги изнервим, започват да грешат. Трябва да се възползваме от това. Специално Верати се ядосва във всеки мач, виси с картони и би било добре да пропусне реванша в Милано", пошегува се 23-годишният Крафт.
 
"На Евро 2016 създавахме малко положения, но вече не е така. Причината се крие в тренировките. Това, че не сме фаворити, ни прави по-уверени", смята нападателят Ола Тойвонен. 
 
"Важното е утре (б.р. - днес) да не сбъркаме. Наясно съм с титулярите", обяви селекционерът Ян Андерсон, без да конкретизира.
 
Пред колегата му от Италия Джампиеро Вентура едната въпросителна отпадна. Като ляв халф-бек ще започне Матео Дармиан, след като Леонардо Спинацола вчера получи мускулен проблем.
 
Неприятната новина е свързана с атаката. Симоне Дзадза почувства болки в коляното и гласеният за титуляр нападател на Валенсия по всяка вероятност няма да бъде рискуван. За партньор на Чиро Имобиле Вентура ще избира измежду Андреа Белоти и Едер.
 

"Напрежение има, но краката ни не треперят. Швеция не е страшен, но е сериозен отбор. Важно е да се класираме за Мондиала без значение как", обяви защитникът Джорджо Киелини, който ще излезе с 5 шева на челото заради сблъсъка с Чибса (Беневенто). 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки