Игра на нерви в Стокхолм

Швеция гони суха мрежа, болки в коляното мъчат италианеца Дзадза

Игра на нерви в Стокхолм
Швеция приема довечера Италия в най-интригуващия сблъсък от европейските баражи за Мондиал 2018.
 
Тре кронур пропусна последните два турнира - за ЮАР 2010 завърши трети в квалификациите след Дания и Португалия, а за Бразилия 2014 загуби баража срещу Кристиано Роналдо и компания. И ако шведите го докарат до неприятен хеттрик, то това със сигурност няма да се приеме като трагедия, за разлика от Италия.
 
За четирикратния първенец на планетата, който единствено не е успял да се класира за Мондиал'58 в Швеция, провалът би бил чутовен. За втори път на скуадрата се налага да минава през ситото на плейофа, а споменът от 1997-а е добър (1:1 и 1:0 срещу Русия).
 
Съперничеството между двата тима е 105-годишно и досега са се срещали общо 23 пъти (11-6-6 за Италия). Но през този век контактите са само три -1:1 на Евро 2004, 1:0 за скуадрата в контрола през 2009-а и миналогодишното 1:0 за адзурите на Евро 2016. Последният скандинавски успех пък е отпреди 19 г. в приятелски мач (1:0).
 
Домакините нямат проблеми по състава си, като изключим наказания защитник Микаел Лустиг. Вместо него на десния бек е гласен Емил Крафт от Болоня.
 
"Съперникът е добре организиран и отлично тактически подготвен. Италия почти няма слабо място, но ако ги изнервим, започват да грешат. Трябва да се възползваме от това. Специално Верати се ядосва във всеки мач, виси с картони и би било добре да пропусне реванша в Милано", пошегува се 23-годишният Крафт.
 
"На Евро 2016 създавахме малко положения, но вече не е така. Причината се крие в тренировките. Това, че не сме фаворити, ни прави по-уверени", смята нападателят Ола Тойвонен. 
 
"Важното е утре (б.р. - днес) да не сбъркаме. Наясно съм с титулярите", обяви селекционерът Ян Андерсон, без да конкретизира.
 
Пред колегата му от Италия Джампиеро Вентура едната въпросителна отпадна. Като ляв халф-бек ще започне Матео Дармиан, след като Леонардо Спинацола вчера получи мускулен проблем.
 
Неприятната новина е свързана с атаката. Симоне Дзадза почувства болки в коляното и гласеният за титуляр нападател на Валенсия по всяка вероятност няма да бъде рискуван. За партньор на Чиро Имобиле Вентура ще избира измежду Андреа Белоти и Едер.
 

"Напрежение има, но краката ни не треперят. Швеция не е страшен, но е сериозен отбор. Важно е да се класираме за Мондиала без значение как", обяви защитникът Джорджо Киелини, който ще излезе с 5 шева на челото заради сблъсъка с Чибса (Беневенто). 

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

Голов рекорд във Висшата лига беше счупен

Доскорошното върхово постижение беше 1084 гола

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки