Сензациите в пресата: Роси гледа нападател от Локо Сф

Златен слон за Бербо при титла в Индия

Сензациите в пресата: Роси гледа нападател от Локо Сф
Най-интересното от българския печат за днес, 12 ноември:
 
„Тема спорт”: Роси гледа нападател от Локо Сф
 
Днес Левски ще играе контрола срещу третия във Втора лига Локомотив София. Двубоят ще започне в 16:00 часа на един от помощните терени на "Герена", като входът за фенове е безплатен. Спарингът ще бъде предаван пряко по Левски ТВ.
В срещата Делио Роси ще даде възможност за изява на всичките си налични състезатели. Любопитно е да се види дали той отново ще ползва система 4-4-2, при която халфовете са подредени във формата на ромб, или ще опита нова тактическа постройка. В спаринга Роси ще наблюдава внимателно изявите на преотстъпения в Локо нападател Илия Димитров.
В следващия кръг от първенството Левски гостува на последния в класирането в Първа лига - Витоша Бистрица. Мачът е на 19 ноември, неделя, от 17:30 часа и ще бъде предаван пряко по Диема спорт.
 
 
„Меридиан мач”: ЦСКА е в Топ 3 на най-силните гости в Европа
 
ЦСКА е един от отборите в Европа, които до момента са направили най-голямо впечатление като гост. През настоящия сезон отборът на Стамен Белчев вече има серия от 8 гостувания, в които не е победен. Всъщност, последната загуба на „червените“ навън бе в заключителния кръг на миналото първенство, когато резервите на ЦСКА отстъпиха с 0:1 на Дунав в Русе, като по този начин помогнаха и на „драконите“ да задържат четвъртото място, което по-късно се оказа билет за Лига Европа.
Армейците до момента имат 5 победи като гости (6:2 над Ботев, 1:0 над Септември, 3:0 над Берое, 1:0 над Черно море и 2:1 над Лудогорец) и 3 равенства (1:1 със Славия, 2:2 с Етър и 2:2 с Левски). Особено ценен бе последният успех над шампионите в Разград, който е и първи въобще за отбора срещу този съперник.
Така по показателя за успешни гостувания ЦСКА е на второ място в цяла Европа за сезона, като разделя позицията на подгласник със сръбския Партизан и Шахтьор Донецк. На първа позиция еднолично е руският гранд Зенит Санкт Петербург, който 9 мача не познава загубата навън. След „червените“ са европейски колоси като Атлетико Мадрид и Наполи, които до момента имат по 7 мача без поражение далеч от дома. По петите на „червените“ е и Лудогорец, който също има 7 мача без загуба като гост. Разградчани също са непобедени навън през сезона, но те имат по-малко мачове по програма.
Има всички изгледи серията на ЦСКА при гостуванията да не свърши скоро. Ако тимът на Белчев „оцелее“ срещу Локо в Пловдив след 2 седмици, след това му предстои гостуване на абсолютния аутсайдер Витоша в Бистрица, което е и последно преди зимната пауза.
 
 
„Меридиан мач”: Златен слон за Бербо при титла
 
Димитър Бербатов ще получи уникален скъпоценен дар, ако спечели титлата в Индия с Керала Бластърс, научи „Меридиан Мач“. Бербо се похвалил пред свои близки, че от ръководството го изненадали с обещание за 5-килограмов златен слон, инкрустиран със скъпоценни камъни. Съкровището не е включено в договора, а е жест на шефовете към мегазвездата на тима. То ще бъде изработено по специална поръчка като цената му със сигурност е шестцифрена сума. Само златото като материал за подобна фигура възлиза на близо 300 000 лева.
Както е известно, един от петимата собственици е най-известният играч на крикет на Индия - Сачин Тендулкар, който в момента е 44-годишен. Партньори са му актьор и филмов продуцент.
 
„Тема спорт”: Бандити ограбиха Мерцедес
 
Тимът на Мерцедес претърпя недотам необикновен инцидент по време престоя си в Сао Пауло. Бандити издебнали един бусовете на шампионите на връщане от пистата и успели да го ограбят. Престъпниците били въоръжени и произвели няколко изстрела, за да сплашат механиците, които трябвало да се разделят с множество ценни предмети на хора от екипа на тима. Пътуващите в буса следвали стриктно инструкциите за пребиваване в страната и не оказали никаква съпротива. Така никой от тях не е пострадал.
Това не е първото нападение срещу хора от Формула 1 в Бразилия. През 2010 г. автомобилът на Дженсън Бътън бе заклещен между коли на бандити на път към пистата, но шофьорът успя да измъкне пилота и да го спаси от отвличане.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки