Безредици в Брюксел след класирането на Мароко за Мондиала (СНИМКИ)

22-ма полицаи са пострадали, разпръскват феновете с водни оръдия

Безредици в Брюксел след класирането на Мароко за Мондиала (СНИМКИ)
Футболни фенове, празнуващи бурно класирането на Мароко за Мондиал 2018 в Русия, предизвикаха безредици снощи в центъра на Брюксел.
 
22-ма полицаи са пострадали леко в опита си да усмирят запалянковците. Униформените бяха принудени да използват водни оръдия, за да разпръснат тълпата от около 300 души. 
 
Няколко магазина са били разбити и ограбени, нанесени са материални щети и на паркирани автомобили, като една кола е била подпалена.
 
 
Видеоклипове в социалните мрежи показаха как полицията блокира феновете на път към площада пред борсата на Брюксел, традиционно място за отбелязването на спортни победи. Белгийската столица живеят много жители от марокански произход.
 
Много кадри се появиха в социалните мрежи след сблъсъка между поличия и фенове в Брюксел, а някои от коментарите под тях бяха: "Третата световна война започна". 
 
Африканците се класираха за Мондиал 2018, след като вчера победиха Кот д'Ивоар като гости в Абиджан с 2:0.
 
 
Марокански фенове празнуваха и на Шанз-Елизе в Париж, но до безредици не се стигна.
 
Стотици хиляди ликуваха по улиците на Рабат, Танжер, Фес, Маракеш и други градове в Мароко. След мача крал Мохамед Шести лично поздрави играчите от националния отбор за "огромното постижение".
 
 
Той е разговарял по телефона с треньора Ерв Ренар и с капитана Мехди Бенатия. За последен път Мароко участва на финали на Световното първенство по футбол през 1998 година във Франция.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки