Домът на атлетиката отново отвори врати (СНИМКИ)

"Длъжни сме да правим всичко, за да растат децата ни здрави и силни", обяви премиерът при откриването на "Асикс Арена"

Домът на атлетиката отново отвори врати (СНИМКИ)

След продължителен ремонт зала „Фестивална” отвори врати днес вече под името „Асикс Арена”.

 

За модернизацията на съоръжението, известно още като Домът на атлетиката, са похарчени 7 млн. лв., от които 4 млн. собствени средства на „Академика 2011“ и 3 млн. лв. по договор за енергийна ефективност. 

 

Капацитетът на залата е увеличен и могат да бъдат посрещнати 2700 зрители, а за културни събития – до 6000 души. 

На церемонията по откриването присъстваха министър-председателя Бойко Борисов, спортния министър Красен Кралев и видни български атлети като Ивет Лалова и Тихомир Иванов. 
 
 
„Фестивална” сменя името си по договор между „Академика 2011” ЕАД и „Асикс България”, които ще спонсорират залата със 100 хил. лв. годишно. Съоръжението беше затворено за състезания по лека атлетика от есента на 2011 г.
 
 
"Длъжни сме да правим всичко, за да растат децата ни здрави и силни. Обновената зала „Асикс Арена“ предоставя чудесни условия за спорт и вярвам, че младите ни атлети ще се развиват добре”, каза премиерът Борисов. Той допълни, че строителството и ремонтите на зали и физкултурни салони ще продължи, като припомни, че за стадион „Академик” за отделени 4 млн. лв.
 
 
Красен Кралев добави, че по време на трите кабинета, оглавявани от Борисов, от 2009 г. насам са инвестирани над 300 млн. лева в спортна инфраструктура.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки