Хърватия е на световно

Гърция остана далеч от чудото

Хърватия е на световно

 Хърватия стана поредният участник на Мондиал 2018, след като отстрани Гърция в баражите.


"Шахматистите" завърши 0:0 във втория мач от баражите, което има беше достатъчно да вземат виза за Русия след гръмката победата с 4:1 в Загреб преди дни. Двубоят в Пирея не предложи големи емоции, като хърватите в големи периоди от мача диктуваха темпото, а веднъж гредата спаси елините от попадение.

 
Домакините започнаха много агресивно в търсене на ранно попадение, което да върне интригата и бяха близо до отбелязване на гол в 18-ата минута, когато след статично положение Папастатопулос отправи хубав удар, но топката мина встрани от дясната греда. 
 
 
Последваха и няколко добри хърватски акции, като в 29-ата минута “шахматистите” на свой ред бяха близо до гол. Перишич проби отляво, преодоля гръцки бранител и стреля, но неточно.
 
В 43-ата минута отново Перишич беше близо до откриване на резултата, след като прати топката в гредата.
 
 
Второто полувреме започна с териториално надмощие на хърватите, които не позволяваха топката да се задържа дълго във владение на домакините. В 59-ата минута Митроглу успя да се измъкне от защитата и стреля от 25 метра, но нищо не последва. Хърватите си върнаха притежанието на топката и все по-рядко позволяваха на домакините да организират нещо интересно. В заключителните минути гърците се изнервиха и пробваха да затруднят Субашич с изстрели отдалеч, но не показаха точен мерник.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки