Предлагат на Левски копие на Меси и Марадона

Порто върнали таланта в родината му

Предлагат на Левски копие на Меси и Марадона
Един от най-големите таланти на Южна Америка за последните 5 години е бил предложен на Левски от мениджъри.
 
Това е Хуан Фернандо Кинтеро, твърди „Меридиан мач“. 24-годишният колумбиец е сочен за копие на аржентинците Лео Меси и Диего Марадона заради ръста си, техниката и поразяващата си левачка.
 
Той събира очите на всички през 2013 г., когато става шампион на Южна Америка с националния отбор до 19 години. Кинтеро е избран за играч номер 1 на турнира в Аржентина, а освен това вкарва и 5 гола за титлата. Това му носи трансфер в Пескара, а оттам е продаден за 5 млн. евро на Порто. За „драконите“ Кинтеро изиграва 42 мача, в които вкарва 6 гола.
 
След това обаче се оказва ненужен. Първо е пратен в под наем в Рен. Французите искат да го задържат, но португалците ги отрязват. Те обаче нямат намерение да ползват Кинтеро за сега и през тази година е върнат в родината си. Там в момента се състезава за Индепендиенте (Меделин).
 
Мениджърите му обаче не са доволни от статута му в Порто и търсят ново предизвикателство на клиента си. Така той се е озовал в списък, който е бил представен на Делио Роси. На този етап обаче все още не е ясно дали от Левски ще се възползват от това. Столичани са категорични, че такъв играч не е за изпускане.
 
Желанието на агентите му обаче е едно, а съвсем друго това на Порто. „Със сигурност ще искат да избият пари. А 5 млн. евро не са малко“, коментират от „Герена“.
 
По време на кариерата си досега Кинтеро е бил спряган за трансфери в Интер, Удинезе, а дори и Манчестър Юнайтед. Хуан, който като дете е бил луд фен на Ривалдо, има и участие на Световно първенство за мъже. Той бе част от състава на Колумбия за Мондиал 2014 в Бразилия. Там се появи в игра при победата с 2:1 над Кот Д’Ивоар и дори вкара едно от попаденията.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки