Сензациите в пресата: Неделев отказал на тима на Марадона

Делио Роси настоява за подобрения по базата, лидерът в Македония тества Марио Кирев

Сензациите в пресата: Неделев отказал на тима на Марадона
Най-интересното от българския печат за днес, 13 ноември: 
 
„Меридиан мач”: Неделев отказал на тима на Марадона 
 
Националът Тодор Неделев е отказал предложение да премине в отбора на футболния великан Диего Армандо Марадона - Ал Фуджайра. Крилото на Ботев е бил категоричен пред сръбските агенти, които го оферирали с възможността да прибере солидна сума от арабите, че няма никакво намерение да напуска Пловдив. Същите мениджъри уредиха и трансфера в клуба на ОАЕ на Омар Косоко, с когото Тошко се разбираше отлично, докато играеха заедно за „жълто-черните“. Те го гледаха на живо и в двубоя с Пирин и за пореден път са се убедили в изключителната му класа. Възможността да се събере с бившия си съотборник, който вече е сред любимците на Марадона, не е достатъчно примамлива за Неделев особено пред любовта, която в момента изпитва към красавицата Антоанета Терзийска. Двамата не крият силните си чувства и щастието да са заедно.
Любимецът на бултрасите подписа тригодишен договор с Ботев в началото на лятото, след като така и не успя да се наложи в германския Майнц 05. Клубът от Бундеслигата продължава да държи по-голяма част от трансферните права на национала и това също е сред факторите, които на този етап отказват Тошко от трансфер. От него „жълто-черните“ няма да могат да спечелят кой знае какво. Със сигурност Неделев е амбициран да опита отново късмета си зад граница, но това ще стане само при добра оферта от солиден европейски клуб, която ще гарантира възможност за развитие на 24-годишния играч.
 
„Тема спорт”: Делио Роси настоява за подобрения по базата
 
Треньорът на Левски Делио Роси отново се е показал като истински маниак на тема добри терени. Италианецът е поискал от ръководството на сините условията за подготовка не само на първия тим, но и на юношите да бъдат подобрени. В момента отборът най-често ползва за тренировки Терен №2 на базата си на „Герена", а юношите тренират и играят на изкуственото игрище. Освен това сините разполагат с още два по-малки тревни терена, както и с официалния на стадион "VIVACOM Арена Георги Аспарухов".
Вчерашната контрола срещу Локомотив София се игра на помощното игрище. Причината е, че на официалното отново бяха правени подобрения - зачимявано бе пространството пред вратите, а настилката бе третирана по специален начин. 
Отделно от това Роси е обърнал внимание, че част от юношите на клуба са били с контузии вследствие на играта на недобра настилка. В момента изкуственото игрище на сините е в експлоатация от есента на 2014 година - тогава то бе изцяло реновирано.
Последният голям ремонт на официалния терен бе след участието на сините в Шампионската лига. През есента на 2007 година отборът домакинства на "Васил Левски", защото на "Герена" течаха големи ремонти. Бяха поставени нови дренажна и напоителна система, като дори бе монтирано и отопление на терена. Тогава цялостният ремонт бе извършен от германска фирма, която бе правила игрището и на "Алианц Арена" в Мюнхен.
 
„Тема спорт”: Поне три ще са новите попълнения в Дунав
 
Новият наставник на Дунав Малин Орачев вече е започнал работа по зимната селекция. Той е провел разговор с ръководството и заедно със спортния директор Ивайло Петков са стигнали до извода, че на драконите ще са нужни поне три попълнения. Ограниченият потенциал бе един от проблемите при предишния наставник. Приоритет ще е привличането на централен нападател. Ще се търсят още халф и централен защитник. Този път русенци са решили да погледнат първо към чужбина и после да търсят на родния пазар.
Треньорът е възможно и да освободи поне двама от настоящия състав, които засега не се вписват в концепцията му. Имената им се пазят в тайна.
 
„Меридиан мач”: Лидерът в Македония тества Марио Кирев
 
Бившият вратар на Славия и Ювентус Марио Кирев кара пробен период в македонския Шкендия Тетово. Убедителният лидер в шампионата на западната ни съседка тества родния страж заедно с косоваря Фестим Алидемай и игралия за последно във Финландия Коста Манев. Тримата взеха участие в контролата на Шкендия срещу Дрита Гилан, загубена с 1:2. Кирев се появи в игра през втората част, когато резултатът вече бе оформен. Контролата, играна пред близо 500 души, не успя да убеди докрай треньора Катип Османи в качествата на българина, който ще продължи да тренира с тима преди да се вземе решение за неговото бъдеще.
 
„Тема спорт”: Станислав Генчев освободи дуо чужденци
 
Треньорът на Етър Станислав Генчев освободи дошлите на проби чужденци. Вчера багажа от Велико Търново трябваше да си съберат защитникът Антъни и нападателят Сюлеймани. Двамата притежаваха френски паспорти. Те обаче не успяха да впечатлят наставника по време на съботната контрола срещу втородивизионния Монтана, която завърши 1:1. Съперникът на болярите поведе резултата през първата част след точен удар на Борислав Балджийски - топката се озова в него след грешка на Антъни. Сюлеймани, който действаше като дясно крило, се представи по-добре от колегата си в отбрана, но въпреки това не успя да си заслужи договор с великотърновци.
От днес Етър започва да води подготовка за гостуването си на Верея. Визитата на шестия в класирането е на 20 ноември, понеделник, от 17:30 часа. Двубоят на "Трейс Арена" в Стара Загора ще бъде предаван пряко по Диема спорт.
 
„Тема спорт”: Двама висят за мача на Локо Пд в събота
 
Локомотив Пд може да има сериозни кадрови проблеми за мача с Лудогорец. За срещата с шампионите Висят Пауло Серджо, който взе участие в спаринга с Марица, но получи болки в задната част на дясното бедро. Съмненията на лекарския екип на смърфовете са за разтежение. Другата въпросителна е свързана със състоянието на Дани Кики, който изобщо не участва в мача със съгражданите от Марица. На последната тренировка преди него той е получил контузия в глезена. Днес ще стане ясно дали той ще вземе участие в мача с разградчани. Под рамката на вратата пък трябва да се завърне Илко Пиргов, който се контузи при последното домакинство на Локомотив над Етър (2:0).

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки