Сензациите в пресата: Делио Роси закъснял за мача с Локо (Сф)

Лудогорец трети в престижна класация

Сензациите в пресата: Делио Роси закъснял за мача с Локо (Сф)
Най-интересното от българския печат за днес, 14 ноември:
 
„Тема спорт”: Манолев готов за мача в събота
 
Крилото на ЦСКА Станислав Манолев ще поднови днес пълноценни занимания. Той отпадна от контролата на националния отбор със Саудитска Арабия заради контузия в ахилеса, която го е измъчвала от няколко седмици. Манолев вчера тренираше само във фитнеса, а от днес ще се включи към основната група на червените. 
Кондиционният специалист на ЦСКА Томас Нойберт пък се е заел с възстановяването на контузения Божидар Чорбаджийски. Германецът е изготвил специална програма на бранителя, който се готви отделно от отбора. Заради проблемите в кръста Чорбаджийски пропусна двубоя с Лудогорец, а е много вероятно да остане извън сметките и за този с Ботев Пд в събота. От ЦСКА съобщиха, че в следващите дни защитникът ще премине фитнес тест, който да покаже дали може да тренира пълноценно. Така се очертава във втора поредна среща партньор на Бодуров в центъра на отбраната да е французинът Александър Барт.
 
„Меридиан мач”: Делио Роси закъснял за мача с Локо (Сф)
 
Старши треньорът на Левски Делио Роси шокира всички на „Герена“ преди контролата с Локо (Сф), играна в неделя. „Сините“ победиха с 3:0 след голове в края на мача, а италианецът закъснял солидно за проверката. Той обявил на футболистите, че трябва да бъдат в съблекалнята в 15.00 часа. Те изпълнили заръката му, но Делио Роси се появил на „Герена“ с повече от половин час закъснение. Това изяло времето за разбор, за да може Левски да излезе навреме за мача с Локо (Сф).
В същото време от „Герена“ разкриха, че Габриел Обертан, който напусна проверката с „железничарите“ накуцвайки, ще бъде на линия за мача с Витоша. „Сините“ гостуват на тима от Бистрица в неделя, а дотогава французинът трябва да е напълно готов за игра.
 
„Тема спорт”: Спортинг Лисабон с човек за Славчев на контролата
 
Човек от спортно-техничекото ръководството на Спортинг Лисабон изгледа снощната контрола на триколъорите със Саудитска Арабия. Неговата основна цел бе да наблюдава детайлно изявите на халфа на лъвовете Симеон Славчев. Както е известно, той е под наем именно от Спортинг в полския Лехия Гданск. Там халфът е преотстъпен до края на сезона. Славчев не попадаше в плановете на лисабонския гранд и бе пред угрозата да играе главно за дубъла му. Той подписа със Спортинг през май 2014 г. за 5 години, но така и не успя да се наложи в тима.
Свой скаут на мача имаше и Бенфика, както и още няколко португалски и испански клуба.
 
„Тема спорт”: Канарчетата готови да привлекат Даниел Младенов
 
Ботев Пловдив може да прибере ненужен в Пирин Благоевград. Канарчетата са готови да привлекат крилото Даниел Младенов. Както е известно, играчът бе отстранен от първия отбор на зелените в началото на септември след скандал със старши треньора Милен Радуканов. Оттогава Младенов тренира с орлетата, но не попада в групата. До тази ситуация се стигна, след като футболистът открито си е позволил да разкритикува решенията на старши треньора. Освен това играчът е обидил и част от своите съотборници. Това се е случило няколко часа преди мача на отбора с Лудогорец в Разград (1:1), когато Младенов заявил, че не може да бъде резерва на тези футболисти. Наскоро бившият футболист на Левски се е разбрал с ръководството на благоевградчани да разтрогне своя договор и да напусне като свободен агент, за да продължи кариерата си на друго място.
От началото на сезона Даниел Младенов има на сметката си само 5 мача за Пирин. През миналата кампания записа 26 двубоя в Първа лига, в които вкара цели 11 гола. Интересното е, че представянето му тогава се понрави на старши треньора на канарчетата Николай Киров-Белия. Ботев Пловдив обаче не успя да се разбере тогава с орлетата и с играча за условията. Почти сигурно през зимата жълто-черните ще се разделят с някой от фланговите си футболисти. Сериозен интерес има към Фелипе Бризола, а Крум Стоянов все по-рядко попада сред избраниците на Белия.
 
„Труд”: Лудогорец трети в престижна класация
 
Лудогорец е трети в класацията за отборите с най-малко получени удари в наказателното поле. Това показа проучване на футболната обсерватория CIES. Според статистиката, тимът от Разград попада в челната тройка с коефициент 3,27 получени удари в пеналта средно на мач. Пред българския шампион са само сръбския Цървена звезда с 3,25 изстрела и словенския Олимпия - 3,20. Зад Лудогорец пък са всички големи европейски колоси. Най-добрите 5 първенства в Европа - Испания, Англия, Италия, Германия и Франция, имат представител чак на девето място. Там се намира и лидерът във Висшата лига Манчестър Сити с получени средно 3,45 удара в наказателното поле средно на мач.
Сред най-добрите 100 тима по този показател се нареждат и други български отбори, като ЦСКА (16 място),Левски (24), Берое (68) и Етър (94). „Червените“ изпреварват ПСЖ, а след „сините“ са Байерн (35), Ювентус (38), Ливърпул (41) и Реал (50).
ЦСКА пък е на 24-о място в Европа по притежание на топката. „Червените“ са владеели действията на терена в 60,01 % средно на мач. Първи е Сел-тик с 69,7%. Армейците са пред отбори като Тотнъм (25) и Ювентус (36). 
С най-предно класиране от родните отбори в разбивката за отправени точни удари е Лудогорец. Тимът от Разград е 39-и с 6 изстрела средно на мач. И по този показател на първо място е Селтик. Шотландският град стреля средно по 8,25 пъти на мач в очертанията на противниковата врата.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки