17-а година, 17-и ноември, 17 часа – ще донесе ли късмет на Марица?

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК ЖРЕБИЯ ЗА ЕВРОПЕЙСКАТА ЛИГА

17-а година, 17-и ноември, 17 часа – ще донесе ли късмет на Марица?

Утре, 17 ноември, 2017 година, от 17:00 часа, в Москва започва Европейската волейболна гала, по време на която ще бъде изтеглен и жребият за груповата фаза на Шампионската лига.

Дали тройната поява на числото 17 носи добра поличба на Марица (Пловдив) ще стане ясно в петъчната вечер след като българските шампионките научат имената на трите си съперника за това историческо първо участие на български тим в толкова преден етап от най-престижния евротурнир.

Преди жребия 16-те участници ще бъдат разпределени в четири урни по четири, като в първите три ще са отборите, които се класираха директно за груповата фаза, а в четвъртата – съставите, преборили се за това право в предишните кръгове от Шампионската лига, между които и Марица. Във всяка от четирите групи ще попадне по един отбор от всяка урна.

В първа урна са отборите на Волеро (Цюрих, Швейцария), Динамо (Москва, Русия), Хемик (Полице, Полша) и Фенербахче (Истанбул, Турция).

От втора урна ще бъдат изтеглени имената на АСПТТ Мюлуз (Мюлуз, Франция), Галатасарай (Истанбул, Турция), Динамо Казань (Казан, Русия) и Игор Горгондзола (Новара, Италия).

За трета урна остават АГЕЛ (Простейов, Чехия), Алба Волей (Блаж, Румъния), Визура (Рума, Сърбия) и Грот Будовлани (Лодз, Полша). Регламентът не позволява отбори от една и съща страна от първите три урни да попаднат в една група.

Марица (Пловдив, България) със сигурност не може да се падне с някой от отборите на Вакъфбанк (Истанбул, Турция), Девелопрес СкайРес (Жешув, Полша) и Имоко Волей (Конеляно, Италия), тъй като те ще си правят компания в четвърта урна.

От този списък с отбори само този на румънския шампион Алба Волей идва от часовата зона, в която се намира и Пловдив, и ще може да разчита на късмета от трите 17-ки. За късмет може да се разчита и на леките ръце на руските волейболни звезди Екатерина Гамова и Максим Михайлов, които се очаква да теглят имената на участниците от урните.

Европейската волейболна гала, по време на която ще се тегли жребият и в мъжката Шампионска лига и ще бъдат раздадени и годишните награди на ЦЕВ, ще може да се гледа пряко в интернет по телевизия LAOLA1.tv, в официалната страница на Шампионската лига във Facebook и по видеоканала на ЦЕВ в YouTube тук:
 

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки