Прохазка: Основната ми цел е трофей с Левски (ВИДЕО)

"Засега не съм получил предложение за нов договор", призна словакът

Прохазка: Основната ми цел е трофей с Левски (ВИДЕО)

Полузащитникът на Левски Роман Прохазка заяви, че иска да спечели трофей със "сините".

Словакът отговори на въпроси на фенове пред клубната телевизия на столичани.

"Аз лично имам единствена цел - да вдигна трофей с Левски”, коментира халфът.

„Мисля, че тази година имаме шанс за това и ще направим всичко възможно, за да зарадваме не само нас, но и много, много хора", каза Прохазка.

"По принцип не обичам да обещавам, още повече че не зависи само от мен. Но ще се борим и за титлата, и за купата, докато имаме шансове. Мога да кажа, че всички се надяваме да вземем поне един трофей през този сезон", допълни Прохазка, който смята, че клубът се развива добре в последните месеци.

"Сега всичко е наред и клубът върви в правилната посока. Атмосферата в съблекалнята е добра, настроението е страхотно. През лятото дойдоха много футболисти и все още се опознаваме. Добър колектив сме, но за истинско приятелство трябва повече време", каза Прохазка.

Той е доволен, че работи с опитен специалист като Делио Роси, но признава, че се е стараел да научава по нещо от всички треньори в "Левски".

"Делио Роси е голям специалист. Има богат опит. Сега тренираме повече тактика, отколкото при предишните треньори. Смятам, че се подобряваме в това отношение. Имаме и добра физическа подготовка. Радвам се, че работим с такъв треньор", каза той.

"За мен като футболист е важно да изпълнявам задачите си на терена. По принцип не е добре да сменяш постоянно позицията си, но аз вече свикнах. Смятам, че съм най-силен на поста вътрешен халф, но съм играл и като десен и ляв бек, като крило. Не винаги се е получавало, но винаги съм се старал да давам най-доброто от себе си", допълни словакът.

28-годишният полузащитник има контракт със "сините" до края на сезона, но на този етап не е водил преговори за продължаването му. 

"Засега не съм получил предложение за нов договор и затова не мога да кажа дали ще оставам, или ще си тръгвам. Има време. Всичко е въпрос на разговори", каза той.

"Не бих приел оферта от друг български клуб. Четири години съм в "Левски" и не искам да играя на друго място в България", допълни той.

Прохазка очаква оспорвани срещи в Първа лига през пролетта и се надява на повече изразителни победи с "Левски".

"Очаквам интересно първенство през пролетта. В първата шестица ще има добри отбори, ката че със сигурност ще има много интересни срещи", заяви словакът.

"Всеки мач е различен. Имаше мачове, в които играхме по-дефанзивно, но имаше и мачове, в които имахме много положения, но пак бихме с по 1:0. Но 3 точки се дават за победа и при 1:0, и при 5:0. Разбира се, че искаме да бием с много голове, за да радваме феновете, но не винаги се получава, защото правим пропуски", посочи още Прохазка.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки