Развръзката на казуса за базите на ЦСКА е близо

Вписват дружеството, което ще организира конкурса днес или най-късно в понеделник

Развръзката на казуса за базите на ЦСКА е близо

Регистрирането на дружеството "Сердика спортни имоти", което трябва да организира конкурса за базите на ЦСКА, се очаква да стане факт днес или най-късно в понеделник.

Спортното министерство вече е входирало в Търговския регистър документите за вписване на "Сердика спортни имоти" и те се обработват. Процедурата обикновено отнема до 3 дни, освен ако няма указания по документите.

Такива до момента не са изискани от Търговския регистър, което означава, че всичко би трябвало е наред. А самото вписване на дружеството най-вероятно ще стане още днес или най-късно в понеделник. Сред документите са пълно описание на имотите, както и техни оценки.

След като регистрацията стане факт, спортното министерство ще обяви и конкурса за придобиването на "Армията" и Панчарево". Те са вписани като актив на "Сердика спортни имоти".

В дружеството влизат и още две бази на ЦСКА - комплекс "Червено знаме" и в местността "Къро". Там са базирани редица видове спорт, които армейците развиват като волейбол, плуване, бокс, джудо, стрелба... Кога и дали ще бъдат разпределяни тези имоти на този етап не е известно.

Подаването на документи за "Сердика спортни имоти" обаче показва, че има сериозно раздвижване по казуса с базите на ЦСКА и развръзката наближава съвсем скоро.

Червените се готвят да получат "Армията" и Панчарево поне за дълъг период, а според новия Закон за спорта, който предстои да бъде одобрен от Народното събрание, ще могат да ги придобият и за 30 години, пише „Тема спорт”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки