ЦСКА без петима срещу Ботев Пд

Контузии спират четирима, а голаджията Каранга е наказан

ЦСКА без петима срещу Ботев Пд

Петима играчи остават извън групата на ЦСКА за срещата с Ботев Пд на "Армията" в събота.

Контузии спират 4-ма от тях, а голаджията Каранга е наказан.

Бранителят Божидар Чорбаджийски така и не се възстанови от травмата си в кръста и през цялата седмица той тренира по индивидуална програма.

На облекчен режим се готвят също Десподов и Стойчо Атанасов, които получиха своите травми, докато бяха ангажирани с младежкия национален отбор, пише "Тема спорт". 

Те бяха сменени принудително в хода на срещата с Черна гора (3:1). Десподов вкара гол и добави асистенция, но мускулен проблем го извади от игра в 80-ата минута.

Атанасов пък е с усукано коляно след сблъсък със съперник. А и третият младежки национал на ЦСКА Александър Георгиев се контузи по време на сблъсъка. Той дори не тренира в момента и също е аут от сметките.

С изключение на Каранга другите 4-ма играчи в момента не са със статут на титуляри. Травмите на Чорбаджийски и Десподов обаче ограничават опциите от пейката.

Във втора поредна среща титуляр в центъра на защитата ще е Барт заедно с Бодуров, а вместо наказания Каранга атаката ще бъде водена от Кубемба. Конгоанецьт с френски паспорт бе използван на тази позиция в контролите на ЦСКА в хода на шампионата.

По лявото крило се очаква Меркадо да замени Кулма. Еквадорецът почти сигурно ще подпише нов договор с клуба в следващите часове, с което ще стане собственост на армейците. В момента той е под наем от испанския Гранада.

Отново на линия за ЦСКА пък е офанзивният халф Енрике Рафаел. Бразилецът е напълно готов за игра след травма в глезена и по всяка вероятност ще запише минути срещу Ботев.

На двубоя на "Армията" са очаквани над половин дузина скаути, които наблюдават основно футболисти на ЦСКА, но и част от тези на Ботев също са обект на интерес. Съгледвачите са от Русия, Турция, Казахстан, Западна Европа и Южна Америка.

В съботния мач червените ще търсят първи домакински успех над канарчетата от 3 години насам, след като последните два сблъсъка - през пролетта на 2015 г. и на 2017 г., завършиха 0:0.

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки