ЦСКА без петима срещу Ботев Пд

Контузии спират четирима, а голаджията Каранга е наказан

ЦСКА без петима срещу Ботев Пд

Петима играчи остават извън групата на ЦСКА за срещата с Ботев Пд на "Армията" в събота.

Контузии спират 4-ма от тях, а голаджията Каранга е наказан.

Бранителят Божидар Чорбаджийски така и не се възстанови от травмата си в кръста и през цялата седмица той тренира по индивидуална програма.

На облекчен режим се готвят също Десподов и Стойчо Атанасов, които получиха своите травми, докато бяха ангажирани с младежкия национален отбор, пише "Тема спорт". 

Те бяха сменени принудително в хода на срещата с Черна гора (3:1). Десподов вкара гол и добави асистенция, но мускулен проблем го извади от игра в 80-ата минута.

Атанасов пък е с усукано коляно след сблъсък със съперник. А и третият младежки национал на ЦСКА Александър Георгиев се контузи по време на сблъсъка. Той дори не тренира в момента и също е аут от сметките.

С изключение на Каранга другите 4-ма играчи в момента не са със статут на титуляри. Травмите на Чорбаджийски и Десподов обаче ограничават опциите от пейката.

Във втора поредна среща титуляр в центъра на защитата ще е Барт заедно с Бодуров, а вместо наказания Каранга атаката ще бъде водена от Кубемба. Конгоанецьт с френски паспорт бе използван на тази позиция в контролите на ЦСКА в хода на шампионата.

По лявото крило се очаква Меркадо да замени Кулма. Еквадорецът почти сигурно ще подпише нов договор с клуба в следващите часове, с което ще стане собственост на армейците. В момента той е под наем от испанския Гранада.

Отново на линия за ЦСКА пък е офанзивният халф Енрике Рафаел. Бразилецът е напълно готов за игра след травма в глезена и по всяка вероятност ще запише минути срещу Ботев.

На двубоя на "Армията" са очаквани над половин дузина скаути, които наблюдават основно футболисти на ЦСКА, но и част от тези на Ботев също са обект на интерес. Съгледвачите са от Русия, Турция, Казахстан, Западна Европа и Южна Америка.

В съботния мач червените ще търсят първи домакински успех над канарчетата от 3 години насам, след като последните два сблъсъка - през пролетта на 2015 г. и на 2017 г., завършиха 0:0.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки