Сензациите в пресата: ЦСКА продава поне един през зимата и иска Мболи

„Смърфовете” ще гледат бразилци в Малта, Илиан Илиев напуска Верея през зимата и още…

Сензациите в пресата: ЦСКА продава поне един през зимата и иска Мболи

Сензациите в пресата днес, петък, 17 ноември 2017 година:

„Тема спорт”: ЦСКА продава поне един играч през зимата

ЦСКА ще осъществи поне един изходящ трансфер през зимната пауза в първенството. Клубът обаче не планира да се разделя с някой от основните си футболисти. Каранга твърдо остава в отбора. Армейците ще потърсят продажба на играч с не толкова ключова роля в състава, по подобие на зимния трансферен прозорец преди година. Тогава ЦСКА успя да реализира на пазара крилото Диого Виана (в Беленензес) и централния нападател Преслав Йорданов (в Ордабаси). Червените направиха и 4 входящи трансфера, като сред тях бяха Каранга и Бодуров, превърнали се във важни съставни части на отбора. Намеренията на червените са да запазят Фернандо Каранга поне до края на сезона, като едва през лятото темата за евентуална негова продажба може да стане актуална. Както е известно клубът вече подписа с холандеца Алберг, който е плеймейкър, а по време на зимната пауза в шампионата ще бъде привлечено поне още едно ново попълнение. 

„Меридиан мач”: Мболи е свободен, искат го на „Армията"

Бившият вратар на Славия и ЦСКА Райс Мболи напусна френския елитен Рен. Неговият договор беше прекратен по взаимно съгласие, информираха от клуба. Алжирецът премина в Рен от турския Анталияспор в началото на годината. От началото на настоящия сезон той се появи в игра само в един мач от Лига 1 и допусна три гола от Тулуза. Веднага след новината, фенове на „червените" за-сипаха социалните мрежи с призиви Мболи да бъде привлечен отново на „Армията", тъй като привържениците не се очаровани Витаутас Черниаускас. Иначе Мболи игра в Славия между 2009 и 2010 г., а след това на 3 пъти беше в ЦСКА. След „червените" 31-годишният страж премина последователно през Криля Советов, Филаделфия Юниън, Газелек Аячо и Анталияспор.

„Тема спорт”: „Смърфовете” ще гледат бразилци в Малта

Спортният директор на Локомотив Пловдив Чавдар Цветков ще пътува до Малта, за да гледа играчи за зимната селекция на тима. Шефът при черно-белите ще следи изявите на трима бразилци, които са били предложени на клуба от мениджърска агенция и се състезават в местни отбори. Цветков е решил да наблюдава на живо въпросните играчи преди да се прецени дали те могат да свършат работа на тима. Старши треньорът Бруно Акрапович е получил уверението на собственика Христо Крушарски, че този път ще има повече средства за селекция, отколкото през лятото. Босненецът също имал сериозни връзки в мениджърските среди.

„Тема спорт”: Илиан Илиев напуска Верея през зимата

Илиан Илиев почти сигурно ще напусне Верея през зимната пауза, разбра "Тема Спорт". Наставникът на заралии е гласен за нов старши треньор на казахстанския Иртиш. Клубът от Павлодар от вчера е без наставник, след като договорът на Вячеслав Грозни изтече и той няма да бъде подновен. Руският специалист пое Иртиш след решението на Димитър Димитров-Херо да приеме офертата на Лудогорец. Клубът от Павлодар завърши шампионата на четвърто място, на цели 31 точки от първенеца Астана на Мъри Стоилов. Третият Ордабаси пък финишира с 10 пункта пред Иртиш. От отбора очакваха много повече от Вячеслав Грозни и вчера бе решено двете страни да се разделят. Илиан Илиев бе гласен за поста още в средата на август, но тогава Иртиш предпочете руския специалист. Очаква се сега настоящият наставник на Верея най-после да поеме казахстанците и през януари да проведе зимната подготовка, като направи и селекция по свое усмотрение. Следващият шампионат на страната започва през март 2018 година. На няколко пъти през сезона Илиан Илиев бе готов да си тръгне заради много финансови и организационни неуредици при заралии. Той има договорка със собственика на Верея Галин Михайлов, че при оферта от чужбина може да си тръгне без претенции по всяко време. В Иртиш са доволни от работата на Димитър Димитров-Херо и са готови да подпишат с друг български треньор.
Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

Капитанът на футзалния Черно море: Мислим за титлата

Пламен Стойков се цели и в Шампионска лига

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки