Поискаха оставката на шефа на италианския футбол

"Не само Вентура, а и Тавекио и всички останали отговорни за отпадането от Световната купа трябва да напуснат", заяви Дамиано Томази

Поискаха оставката на шефа на италианския футбол

Президентът на италианската футболна федерация Карло Тавекио е подложен на сериозен натиск да подаде оставка след провала на "Скуадра Адзура" в световните квалификации. Старши треньорът на тима Джанпиеро Вентура беше уволнен в сряда, два дни след като италианците завършиха 0:0 като домакин на Швеция в бараж-реванш и след загубата с 0:1 в първия мач не успяха да се класират за футболен Мондиал за първи път от 1958 година. Влиятелният спортен вестник "Гадзета дело Спорт" призовава днес в уводната си статия 74-годишния Тавекио да се оттегли, тъй като той трябва да понесе вината за назначаването на Вентура на поста селекционер на Италия.
 


"Не само Вентура, а и Тавекио и всички останали отговорни за отпадането от Световната купа трябва да напуснат. С решенията си те показаха, че не стават за тази работа", резюмира изданието. Тавекио, който беше преизбран за президент на Италианската футболна федерация през март, заяви в сряда, че няма планове да напуска, а ще остане, за да постави основата на нов успешен национален отбор. Президентът на асоциацията на футболистите в Италия Дамиано Томази пък призова към свикване на нов изборен конгрес. "Моето виждане, е че всички трябваше да си тръгнат. Президентът каза, че няма да подава оставка, а останалите от ръководството не заеха никаква позиция. Трябват нови избори. Италианският футбол се нуждае от нещо ново и различно", заяви Томази.
 


Джовани Малаго, президент на Италианския олимпийски кометет, също счита, че Тавекио трябва да се оттегли. "Само той може да поеме отговорността - решението е негово. Лично аз, ако бях на негово място, щях да подам оставка", заяви Малаго.
 


Босът на Торино Урбано Кайро, който подкрепи кандидатурата на Тавекио при преизбирането му през пролетта, също се включи в хора на недоволните. "Високо го ценя, но когато се получи провал от толкова монументално измерение, трябва да има последствия. Не можем да продължим сякаш нищо не се е случило. Не е достатъчно сега на масата просто да бъде сложено някое име на популярен треньор и всичко да се забрави", коментира Кайро.

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки