Почетино нареди Венгер сред най-великите и го сравни с Фъргюсън

„Арсенал е страхотен отбор и не мисля, че има фаворит в дербито”, каза треньорът на Тотнъм

Почетино нареди Венгер сред най-великите и го сравни с Фъргюсън

Арсен Венгер е специален мениджър и един от най-великите иноватори в английския футбол!

Това заяви старши треньорът на Тотнъм Маурисио Почетино преди дербито на северен Лондон срещу Арсенал този уикенд.

"Шпорите" нямат загуба от Арсенал в шест мача във Висшата лига, след като Почетино пое отбора през 2014 година. През миналия сезон Тотнъм завърши пред "топчиите" в класирането за пръв път в последните 22 години.

"Във футболната история той е един от най-великите мениджъри, на същото ниво като Алекс Фъргюсън. Венгер винаги ще бъде специален мениджър. Да запазиш мотивация повече от три години е трудно. За пет години трябва да си много добър, а много, много добър, ако говорим за 10 години. Когато става дума за 20 години е невероятно. Всеки, който говори за него, трябва да показва уважение. Има дни, в който си добър, и дни, в които не си добър. Но трябва да показваме огромен респект към него", заяви мениджърът на Тотнъм.

Венгер изведе Арсенал до три титли и седем купи в Англия, но "артилеристите" не успяха да се класират за Шампионската лига този сезон, след като завършиха на пето място във Висшата лига.

"Арсенал е страхотен отбор и не мисля, че има фаворит в такова дерби. Това е огромно предизвикателство - да играеш срещу тим, които е спечелил толкова много трофеи в последните 20 години", каза още Почетино.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки