ЦСКА и Ботев се хвърлят в атаки на „Армията”

Двата отбора са в най-успешните моментни серии, а и са сред най-резултатните в Първа лига

ЦСКА и Ботев се хвърлят в атаки на „Армията”

Двата отбора в най-успешна моментна серия - ЦСКА и Ботев, ще премерят сили днес от 15:00 часа на "Армията".

Червените са под пара, като вече 13 двубоя са без загуба в първенството, а канарчетата са непобедими от 7 мача насам.

Двата тима са сред най-атрактивните в елита, като ЦСКА е лидер по резултатност с 35 гола, а Ботев е на 3-то място с 27 попадения. 

Пловдивчани ще опитат да наранят съперника в неговата крепост и да поизмият срама от домакинското поражение с 2:6 от ЦСКА по-рано през сезона. Армейците отново ще разчитат на подчертано офанзивен футбол, като Ботев са очаква да отговори по същия начин.

Отборите са лишени от по един от основните си играчи. Водещият реализатор на червените и Първа лига Каранга е наказан, също както и стълбът в отбраната на канарчетата Пламен Димов.

При отсъствието на Каранга атаката на червените ще бъде водена от Кевин Кубемба, който като бразилеца бе привлечен в отбора през миналата зима. Адаптацията на двамата обаче протече по различен начин.

На пейката на ЦСКА ще остане Кулма, чийто принос в последния месец клони към нулата. В стартовите 11 вместо него по левия фланг на атаката ще попадне бързакът Меркадо.

В офанзивен план ще се разчита на идеите на Тиаго, чиито силни страни са завършващият пас, мощният шут от дистанция и прецизното центриране от статични положения. Това ще са все елементи, на които ЦСКА ще се обляга в днешния двубой.

Четвъртият човек в армейската офанзива ще е Станислав Манолев, който е напълно възстановен. В състава има известни кадрови проблеми, свързани и с контузии. Десподов попадна в групата, въпреки че лекуваше мускулна травма от младежкия национален отбор. Той няма да е титуляр.

В списъка на Стамен Белчев попадна и Валентин Антов, за когото това е своеобразен подарък по повод 17-ия му рожден ден, отпразнуван на 9 ноември. Роденият през 2000 г. централен защитник е може би най-обещаващият талант в школата на ЦСКА.

В игра за червените днес, след лечение на контузия, се очаква да се завърне бразилецът Енрике. Той най-вероятно ще се появи на терена като резерва, пише „Тема спорт”. 


Ботев пък ще се обърне към младостта още от първата минута. Титуляр в сърцето на ариергарда ще е 20-годишният Кристиан Димитров. Това ще е първо негово участие този сезон. А партньор в центъра на защитата ще му е 23-годишният Радослав Терзиев.

Отбраната е невралгично звено за Ботев и предстои да видим как ще се отрази принудителното й подмладяване с включването на Димитров. Ляв бек ще е Йордан Минев, а отдясно ще действа Панов.

Пред треньора Николай Киров-Белия имаше дилема и кого от 4-мата чужденци извън ЕС да остави извън групата, като той клонеше към Яя Меледже. Другите са Афонсо, Бризола и Виана.

Наставникът едва ли ще изневери на схемата 4-1-4-1, както и на играта с офанзивен привкус и стремеж към по-дълго задържане на топката.

Много се очаква от голаджията Виана, който този сезон не се е разписал в двубой срещу съперник от първата шестица. Златната резерва Стивън Петков също е готов да сграбчи шанса си, а не е изключено дори да е титуляр като изненадващ ход на Киров.

И двата отбора ще опитат да продължат силните си серии в шампионата. В своята поредица ЦСКА е с 10 победи и 3 равенства при 34:9 голова разлика, а Ботев е с 5 победи и 2 ремита при 16:4 голова разлика. Армейците и канарчетата за последно загубиха от Лудогорец - ЦСКА като домакин на 22 юли (0:1), а Ботев като гост на 18 септември (1:2).

Ако червените спечелят двубоя днес, а няколко часа по-късно Лудогорец не успее да стигне до трите точки на "Лаута", ЦСКА ще си върне лидерската позиция, която заемаше от 7-ия до 10-ия кръг включително.

Първото зимно попълнение на ЦСКА Роланд Алберг ще изгледа двубоя днес от ВИП ложата на „Армията".

Мачът ЦСКА – Ботев стартира в 15:00 часа и е пряко в ефира на Диема спорт, а Novsport.com ще го проследи на живо посредством чат-коментар на всички интересни моменти. 
Отборът на Народното събрание завърши 4:4 с ветераните на Ботев (Вр)

Мачът се игра на стадион "Христо Ботев"

Ботев Пловдив призова феновете за въпроси към спортния директор

Артур Платек е готов да отговори на всички запитвания от привържениците

Кордоба и Ван дер Каап отново в групата на Левски

Фабио Лима също ще е на линия за мача с Берое

Убиецът на Ферарио Спасов е летял с 165 км/ч

Футболният специалист загина на място след като беше ударен

Белчев умува атаката на ЦСКА за Арда

Специалистът избира между Данило Асприля и Фернандо Каранга за върха на нападението

Черно море затваря редовния сезон с битка в Благоевград

Пирин посреща "моряците" от 15:15ч.

Левски ще прекъсва кошмарната серия срещу Берое

"Сините" се целят единствено към трите точки

Лудогорец с наглед лесна задача срещу Хебър в Пазарджик

Срещата е от 17:45ч.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски (ВИДЕО)

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки