Херо хвърля най-доброто на "Лаута"

Черно-белите уредиха Игор Банович в БФС, Дяков остава на пейката

Херо хвърля най-доброто на "Лаута"

Лудогорец загуби последния си мач в Първа лига с 1:2 от ЦСКА в Разград преди паузата в шампионата и има вече само две точки аванс пред червените.

Днес орлите гостуват на Локомотив Пловдив с амбицията да се върнат на победния път.

За последно Лудогорец спечели като гост в Първа лига преди цели 36 дни - удари Черно море с 1:0 на "Тича" на 14 октомври. Оттогава орлите имаха само домакинства.

Откакто влезе в елита преди 6 сезона, шампионът доста често стъпва на криво срещу смърфовете, макар че в последните си две визити в Пловдив през пролетта на тази година спечели с 3:0 за първенство и 4:0 за купата.

Класическият успех реално подпечата титлата на зелените, но той бе белязан от доста скандали. В края на първото полувреме напълно заслужено бе изгонен капитанът на гостите Светослав Дяков, който блъсна Димитър Велковски след единоборство на играча с Марселиньо. Незнайно защо обаче под душовете от Николай Йорданов бе пратен и халфът на черно-белите.

В четвъртък (23 ноември) на Лудогорец предстои още по-тежко изпитание - срещу Истанбул Б за Лига Европа. Старши треньорът Димитър Димитров-Херо обаче не възнамерява да пази никой и ще заложи на най-доброто.

Причината е, че преди срещата на "Лаута" имаше близо двуседмична пауза и тимът му се нуждае от игрова практика преди решителната битка с турския съперник. Отделно, втора поредна издънка в шампионата може да струва много за Лудогорец.

Херо възнамерява да остави на пейката капитана Светослав Дяков. Той игра доста слабо при поражението от ЦСКА. Вместо него като партньор на Анисе в средата на терена ще започне полякът Горалски. През паузата той бе част от националния отбор на Полша за контролите с Уругвай и Мексико. Димитров е доволен от влагането му и ще го пусне сред титулярите.

Резерва ще е Густаво Кампаняро. Вандерсон, който остана извън 11-те срещу армейците, ще се завърне сред титулярите. Атаката най-вероятно ще бъде водена от Джоди Лукоки, а Кешеру отново ще отпадне от сметките на Димитров.

Локомотив Пловдив пък ще може да използва най-новото си попълнение Игор Банович. Вчера хърватинът бе картотекиран в БФС, след като жълтата му карта пристигна в централата ни. Срещу Лудогорец днес Банович ще действа в средата на терена до мароканеца с френски паспорт Фрикеш.

Бруно Акрапович разчита много на качествата на хърватина. Той няма да може да разчита на наказания десен бек Пламен Крумов. Вместо него ще действа Георги Пашов.

Очаква се наставникът на Локо да заложи на Върха на атаката на Веселин Марчев, което е доста изненадващ ход. Мартинович ще действа по дясното крило, а Бакалов на левия фланг.

На пейката ще останат Ванчо Траянов, Дани Кики и Симеон Райков. В предишния мач с Левски на „Герена" Марчев остана резерва. Сега Акрапович е решил да изненада своя колега Димитър Димитров-Херо с този ход.

Мачът Локо Пд – Лудогорец стартира в 17:30 часа и е пряко в ефира на Диема спорт, а Novsport.com ще го проследи на живо посредством чат-коментар на всички интересни моменти. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки