Красимир Иванов: Левски върви по ускорен път на развитие

„Ограниченията пред Букарев са много малки”, заяви изпълнителният директор на „сините”

Красимир Иванов: Левски върви по ускорен път на развитие

Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов разясни защо клубът е решил да създаде длъжността мениджър и координатор на спортно-техническата дейност и да назначи на нея Асен Букарев. С тези действия на клуба на практика Даниел Боримиров престана да е спортен директор.

"Назначаването на Асен Букарев на нова длъжност в клуба е може би логично продължение на културата в Левски да се промотират собствени кадри, които да се развиват. За нас предизвикателствата са много. Ние търсехме млад човек, който да работи, да се развива, да помогне на клуба по-бързо и ефективно да направи някои неща. В негово лице виждаме такъв човек, още повече че той е дълбоко свързан с това, което се случва на оперативно ниво - познава треньорския щаб и хората в клуба. Така че се надяваме в тази му нова роля той да помогне на Левски по-бързо и по-ефективно да управлява своята дейност. Освен това имаме и друга главна причина за назначението - в треньорския щаб има много чужденци. Опитваме се да имаме баланс откъм различни възгледи към управлението на футболната дейност - както с първия отбор, така и с други са свързани директно с интересите на клуба - накъде се развиваме, как да го правим, къде седим спрямо другите. Въпроси, на които ежедневно трябва да се питаме какви са отговорите", каза Иванов пред Канал 3.

"Очаквам Букарев да има голямо желание за работа, защото де факто ограниченията пред това, което може да се направи, са много малки за него. Ние до момента ясно сме заявили, че искаме да вървим по ускорен път на развитие. Търсим и такъв метод на работа. Така че към него очакванията са такива - да ни помогне в осъществяването на повече задачи. Малко е общо на този етап, но с поемането на новата позиция ще дойде и необходимостта да се уточняват детайли по нея. Ще трябва да се направят планове и бюджети. Но това е отправната точка", посочи директорът, а Асен Букарев заяви, че на плещите му е легнала огромна отговорност.

"Чувствам се отлично, след като работя за най-големия клуб в България", каза Букарев пред клубната телевизията на „сините”. Цялото му интервю вижте тук.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки