Рим тръпне в очакване на голямата битка

Отдавна Рома и Лацио не са били едновременно в суперформа за дербито

Рим тръпне в очакване на голямата битка

След пропусната възможност за класиране на Мондиал 2018 дербито на Рим е идеален шанс за спасение на накърнената италианска чест.

Фаталният 13-и кръг стартира днес с интригуващия сблъсък Рома - Лацио.

Отдавна столичните съперници не са влизали в двубоя едновременно в суперформа. Без значение как е завършвал мачът през последните 10 г., или вълците са били в ролята на фаворити, или орлите. В момента Рома е в серия от 5 поредни победи във всички турнири, като е допуснал само 2 гола. Поредицата на Лацио е още по-впечатляваща -9!

Най-верният барометър - интересът на тифозите, сочи, че на "Олимпико" ще има около 60 000, което е допълнителна гаранция за спектакъла. Лацио и Рома са съседи в класирането, съответно 4-и (28 т.) и 5-и (27), но имат и мач по-малко, което отваря възможността да се изкачат още по-нагоре. Това е още една причина победата да бъде преследвана на всяка цена и Рим тръпне в очакване.

Как стоят нещата по линии в двата съперника? Вратарите Алисон (Рома) и Стракоша (Лацио) се представят стабилно. Вълците се доближават до максималния вариант на защитата, след като Коларов не бе толкова натоварен и пропусна контролата на Сърбия (1:1) срещу Южна Корея.

Притеснителна е разсеяността при двата инкасирани гола във Флоренция (4:2), а тонусът на Флоренци ще е понижен след провала на Италия.

Лацио при последните си 4 мача заложи на Бастош, Де Врай и Раду отзад и няма причини да го променя. Но 12 гола 6 11 мача не са добър показател предвид атаката на вълците.

В халфовата линия на Рома Пелегрини, Де Роси и Строотман са свежи, същото важи и за Гоналон. У Наинголан се натрупа умора и по-скоро ще остане резерва.

В Лацио ключова ще е ролята на Лейва в средата на терена, пише "Тема спорт". Пароло и Милинкович-Савич обаче имаха проблеми в националните си отбори.

Що се отнася до атаката на вълците, Джеко тренира на спокойствие в „Тригория", Ел Шаарави игра малко за Италия, а Пероти е вдъхновен от повиквателната за Аржентина. След продължително възстановяване се завръща Шик, но максималното е да е резерва. У Дефрел желанието май се изпари.

Имобиле вкара 14 гола, но не е само той - още 8 футболисти на Лацио са се разписали през кампанията. А това крие сериозни опасности за съперника. Проблемът обаче е във физическото, а и психическото състояние на Чиро след шведския кошмар.

Дербито Рома – Лацио стартира в 19:00 часа и е пряко в ефира на РИНГ.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки