Николай Киров: Имаме проблем със завършването на атаката

Защитата си свърши работата, допълни спецът

Николай Киров: Имаме проблем със завършването на атаката
Треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Киров заяви, че двубоят с ЦСКА се е получил доста добре и двата тима са гонили победата до края.
 
Срещата завърши 1:1, а ето какво още сподели треньорът на пловдивчани.  
 
„Мисля, че се получи добър двубой. И двата отбора до последно търсехме победата в тази среща. Създадоха се ситуации и пред двете врати. За успеха ни попречи малко липса на шанс. Получиха се няколко рикошета при гола в нашата врата. Иначе мисля, че бяхме добре в защита. Направихме някои добри контраатаки, но завършващата част бе проблем. 
 
Имахме най-чистата ситуация в мача в допълнителното време, но не успяхме да вкараме. На такива стадиони като „Армията”, за да победиш, трябва да вкараш минимум 2 гола”, заяви Никлай Киров.
 
Относно защитата, наставникът допълни:
 
„Имаше малко ситуации пред нашата врата. Защитниците ни не са високи и имаме проблем с директните топки, но работихме доста за това през последните 2 седмици и нещата се получиха. Тактическата постройка се съобразява и с играта на противника. Променихме някои неща заради това и мисля, че доста от нещата ни се получиха”.
 
„За дузпата нямам представа. Бях далече от ситуацията, а и не коментирам съдийски решения”, категоричен бе Киров.
 
Относно автогола пък наставникът заяви:
 
„Още на полувремето казах на футболистите си, че трябва да вкараме поне 2 гола, за да спечелим 3-те точки. Имаше един момент в мача, когато не успяхме да направим контраатаки и се играеше повече пред нашата врата, но хубавото е, че след автогола не останахме да браним нашата врата, а тръгнахме напред и създадохме положения”.
 
„Колкото до Иван Чворович – водят се преговори в момента с него. Надявам се той да поднови договора си. Нормално е всеки треньор да иска подсилване на отбора, но не съм готов да кажа имена. Имаме нов борд на директорите и вече проведохме една среща, говорихме как трябва да се случват нещата. Винаги е хубаво да се надгражда и се надявам да имаме средства, за да направим това”.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки