Левски гони рекорд срещу Витоша Бистрица

Кабрал отново на върха на атаката за сините

Левски гони рекорд срещу Витоша Бистрица
След победата с 1:0 над Локомотив (Пловдив) в предишния кръг треньорът на Левски Делио Роси обеща, че тимът му ще покаже "скок напред” след паузата в първенството.
 
Е, моментът дойде - днес възпитаниците му излизат срещу последния в класирането Витоша (Бистрица) на националния стадион. Съперникът е повече от удобен сините да покажат, че са научили нещо и в атака - последните им три шампионатни победи са все с по 1:0. Срещу новака в Първа лига Роси и играчите му ще преследват най-убедителния си успех от началото на шампионата.
 
До момента рекордът на тима е 4:0 над Славия. Целта пред Левски е до края на годината да нареди само победи - пред отбора има 5 двубоя от първенството и четвъртфинал за Купата на България срещу Дунав в Русе.
 
Делио Роси няма особени затруднения при избора на стартов състав. Причината е, че лекувалите контузии Давид Яблонски, Габриел Обертан и Жерсон Кабрал са на линия за двубоя. На вратата ще застане капитанът Божидар Митрев. В отсъствието на наказания Иван Горанов в защитата на Левски ще се появи юношата Ивайло Найденов. Той ще действа като десен бек, а вляво на мястото на Горанов ще бъде преместен сърбинът Милош Цветкович.
 
Роси отново ще използва схема 4-4-2, в която халфовете са подредени под формата на ромб. Най-близо до отбраната ще е Жорди Гомес. Роман Прохазка ще е вдясно, а вляво ще е Васил Панайотов. Играта на сините ще трябва да организира Габриел Обертан. В атака ще са Серджиу Буш, който за последно вкара на 26 август срещу Славия, и Жерсон Кабрал - холандецът все още не се е разписвал. Той има 6 двубоя в Първа лига, като само в два от тях е стартирал като титуляр.
 
В групата на Левски изненадващо не се завърна Бабатунде Аденижи. Нигериецът бе амнистиран, след като вкара два гола в контролата срещу Локо Сф (3:0) и започна да се готви с първия отбор. Очакваше се той да намери място сред 18-те, още повече, че през седмицата Жуниор Мапуку лекуваше контузията.
 
Конгоанецът обаче се възстанови и влезе в групата за двубоя. Явно Делио Роси е предпочел да има на пейката бека Мики Орачев, вместо двама централни нападатели. През кампанията Бабатунде Аденижи има само една среща в Първа лига - появи се като резерва при визитата на Локо Пд. Той взе участие и в четирите мача на отбора в Лига Европа, но явно така и няма да се появи в игра под ръководството на Делио Роси.

 

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки