Сензациите в пресата: Още един скандинавец в плановете на Левски

Фенове разпитват Везенков защо не играе

Сензациите в пресата: Още един скандинавец в плановете на Левски
Най-интересното от българския печат за днес, 19 ноември:
 
„Тема спорт”: Още един скандинавец в плановете на Левски
 
Още един скандинавец е В полезрението на Левски. След Антон Тинерхолм от Малмьо, който бе в София, за да се запознае с хората в синия клуб, се разбра, че още един защитник от северна държава е близо до договор с Левски. От „Герена" съобщиха само, че набелязаният футболист не е от Швеция. 26-годишният Тинерхолм пък може на практика да се счита за ново попълнение. Говори се, че неговите агенти дори са взели на ръка впечатляваща сума, но без право да я ползват преди 01 януари 2018 година. От тази дата десният защитник е свободен агент и ще може да разполага с парите на сините. Ако дотогава той размисли в друга посока и преподпише с Малмьо или премине в друг клуб, парите на Левски ще се върнат в сметките на клуба от „Герена". Антон Тинерхолм е роден на 26 февруари 1991 година. В последните три години той е носил екипа на Малмьо. За този клуб има общо 98 шампионатни двубоя, в които е вкарал 6 гола. През тази година Тинерхолм бе избран за Защитник №1 в шведското първенство. Той е част от разширения състав на националния тим на Швеция и може да намери място в отбора за световното първенство в Русия. За Трите корони има 7 двубоя.
Междувременно се разбра, че селекцията през зимата не включва български футболисти. Това се отнася както за играчи от Първа лига, така и за легионери.
 
„24 часа”: Фенове отлагат полети заради Григор Димитров
 
Ден след ден феновете на Григор Димитров в Лондон стават все повече и повече. Невероятното представяне на българската звезда в тениса още при дебюта във финалите на АТП накара много наши сънародници да заминат за Лондон, а тези, които живеят и работят в британската столица, да търсят билети. Класирането на Григор за полуфиналите пък стана причина някои дори да отложат обратния си полет за родината.
„Смятахме да се прибираме в събота, оставаме поне още един ден. Няма как да пропуснем мач“, разказва български фен с националното знаме. Не иска да се представи, но момичето с него е от Велико Търново. „Още в началото на годината, когато Григор спечели турнира в „Арена Армеец“ в София, бяхме сигурни, че ще се класира за Лондон. Направихме специални плакати с надпис „Изживей мечтите си“ и започнахме да проверяваме за билети. Когато пристигнахме тук обаче, се оказа, че няма никакви, и трябваше да се надяваме, че ще се освободят. Точно така и стана. През седмицата плащахме по 105 паунда за двете сесии. За полуфиналите в събота цената за хубаво място в зала 02 за двете сесии е поне 140 паунда“, допълни българинът. Заради Димитров в Лондон пристигнаха организирани групи от фенове, по-голямата част от които са пътували предишните сезони и до Истанбул, за да гледат своя любимец.
 
„Тема спорт”: Алберг: Казах на Мисиджан, че ЦСКА ще е шампион
 
Първото зимно попълнение на ЦСКА Роланд Алберг (27 г.) изгледа двубоя с Ботев Пд от ВИП ложата. Той пристигна на "Армията" 5 минути преди началото на срещата, като бе в компанията на агента Николай Жейноб. Холандският плеймейкър кацна малко по-рано в столицата и веднага се отправи към стадиона. Още на аерогарата той говори пред медиите.
"ЦСКА ме следи от доста време, радвам се, че всичко вече е официално. Искам да спечеля титлата още този сезон. Знам много неща за клуба. Треньорът е добър, феновете са прекрасни. Говорих с Мисиджан и Лукоки от Лудогорец, преди да взема решението си. Те ми обясниха, че ЦСКА е добър клуб. На Мисиджан му казах, че Лудогорец ще има сериозни затруднения за титлата, защото този сезон тя ще бъде спечелена от ЦСКА. Първенството в САЩ свърши наскоро, така че съм в добра форма", коментира Алберг, който за последно бе част от Филаделфия Юниън (53 мача и 16 гола). Той уточни, че ще стартира тренировки с ЦСКА в края на следващата седмица. Договорът му влиза в сила от 1 януари 2018 г. 
В някои медии вчера се появи информация, че армейците искат и дясното крило на Брага Бруно Ксадаш. Той е на 19 г., младежки национал на Португалия, като има 8 мача и 2 гола в елита този сезон. Ксадаш бе в групата за двубоя с Рио Аве снощи.
 
„Тема спорт”: Фенове разпитват Везенков защо не играе
 
Александър Везенков стигна дотам, че да му се налага да обяснява на феновете на Барселона защо не е 6 състава на Сито Алонсо. Както се очакваше, българинът не бе в сметките на специалиста за шести пореден двубой, този път при успеха на каталунците с 89:71 над Валенсия в Евролигата. Победа, която е под №3 в 8 мача за тима в най-силния клубен турнир на Стария континент. По информация на "Тема Спорт" 22-годишният ни национал е бил разпитван от привърженици 8 "Палау Блауграна" каква е причината да не попада дори в групата за срещите в последните 20 дни. Налагало се Везенков да се чуди какво да им отговаря и дори да подминава въпросите, тъй като той самият също няма обяснение по темата. Очаква се най-добрият ни баскетболист да е извън групата и за днешния двубой на Барселона с Валенсия, този път за първенството. Развой, който ще улесни до голяма степен включването на Везенков в националния ни отбор следващата седмица срещу Финландия (24 ноември) в световната квалификация за Китай 2019.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки