Българският Голиат в спор с Давид за титла и още нещо

Гришо променя тактиката за финалния сблъсък

Българският Голиат в спор с Давид за титла и още нещо
Григор Димитров никога не се беше класирал за финалния Мастърс в Лондон, камо ли за последния двубой.
 
Той познава Лондон по скоро през лятото, когато са сблъсъците на Централния корт на Уимбълдън или в Куинс клъб за Aegon Championships. Сега под покрива на „О2 Арена”, той достигна до финалния мач за сезона, постигна поредната си мечта и ще се изправи срещу Давид Гофен в спор за най-голямата титла досега в кариерата си.
 
Двамата вече се срещнаха в последните няколко дни, когато в груповата фаза Димитров буквално разби белгиеца 6: 0, 6: 2. Бруталното поражение пък накара Давид да се моли да му се падне Голиат (разбирай Григор) за съперник на финала. Желанието му обаче не се сбъдна, за което Димитров доста се потруди. Статистиката също е в полза на хасковлията, който до момента има повече от положителен баланс срещу Гофен – 4:1 победи.   
 
Така тази вечер в 20:00 часа и двамата ще излязат за мача на живота си. Григор обаче има и допълнителен стимул.
 
Хасковлията няма загуба до момента в турнира. Това го прави единствен претендент за допълнителните бонус точки, които се дават на тенисиста, спечелил титлата в Лондон, без да допусне поражение. А те никак не са малко – 1500 точки.
 
Това няма да го изкачи по-напред от 3-ото място в света, което той си заслужи, но ще му даде достатъчно сигурност и спокойствие в началото на следващия сезон, когато ще може да играе без напрежение, че може да загуби челното си място.   
 
Гофен от своя страна пък не беше побеждавал до сега нито Рафаел Надал, нито Роджър Федерер. Но в последните дни изживява своите звездни мигове, след като успя да надиграе и двамата за една седмица.
 
„Очевидно той е свършил добра работа тази седмица, след като спечели срещу Рафа и срещу Роджър. Мисля, че това ще му даде повече самочувствие. Аз обаче няма да се съсредоточавам върху неговата увереност или игра, а върху моите.
 
Ще се опитам да повторя някои от нещата, които показах срещу Джак Сок, но естествено ще променя някои, защото и съперника ми е нов”, заяви Димитров, който допълни, че ще се опита да натисне съперника си така, както го направи в групите.
 
Сцената ще бъде същата, съперниците – също, но залогът днес е много по голям.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки