Тити: Знаем къде са ни грешките, но не мога да сменя сърцата ни играчите

"Не съм си променил мнението, че Левски ще стане шампион, но няма да останем в такъв състав"

Тити: Знаем къде са ни грешките, но не мога да сменя сърцата ни играчите

Кои са причините за поражението? Страхът на Никола Маравич и слабата игра на Крис Минков генерално в защита. Знаем къде са ни грешките, този мач ще ни направи по-опитни, коментира треньорът на баскетболния Левски Константин Папазов след загубата от Рилски спортист с 67:73. 

 

"Рилски към момента е по-силният отбор, с по-постоянна игра. Ние имахме добри моменти, моменти на емоция. Искам да попитам Любо Минчев с добро чувство, защо Златин Георгиев не е в националния отбор. Не е упрек, просто в днешния мач Златин Георгиев се подиграваше с моите играчи, в добрия смисъл на думата. Или ние сме некадърни, или тези, които изпълняват нашите указания. Истината е по-средата," заяви в типичния си стил Тити.
 
"Цяла седмица работихме как да спрем Златин и видяхте. Аз не съм си променил мнението, че Левски ще стане шампион. Но е сигурно, че няма да останем в такъв състав. Последен тест има за някои в мача с Балкан", продължи той.
 
"Имената за нови играчи са страшно много, по-важно е тези, които ще останат. Дава се картбланш. Плащат се заплати на деня. Българинът, когато е в зоната на комфорт, не го оценява и не иска да напредва. Аз държа на думите си, че Крис Минков трябва да е водеща фигура в българския баскетбол. Той плаща за това, че миналата година почти не игра. Но той преди три години донесе титлата на Лукойл. Крис тренира фантастично, но явно е въпрос на психология," каза още Папазов.
 
"Нормално е Балкан да ни бие с 15 точки след две седмици. Ако мога да сменя сърцето на играчите, може да е различно. Днес националът бе прегазен от не-национала. И тъпият треньор на Левски не успя да намери решение," прояви самокритика Тити.
 
"Това е нивото на българския баскетбол. В Европа, от 22 мача имаме 6 загуби тази година. Португалия показа, че баскетболът им е аматьорски. Две победи и над Тбилиси, а в Грузия, който може да ходи правилно, играе навън. Нещо е сбъркано," обясни още специалистът.
 
 "Това се случва, но сърцата не могат да се скрият. Ние галим и се радваме на звездите в българския баскетбол, и така минават и заминават, при липсата на конкуренция. Успех на националния отбор," завърши наставникът на Левски.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки