Сензациите в пресата: ЦСКА гони Кубемба през зимата

Херо готов със списъка за зимна селекция

Сензациите в пресата: ЦСКА гони Кубемба през зимата
Най-интересното от българския печат за днес, 21 ноември:
 
„Меридиан мач”: ЦСКА гони Кубемба през зимата
 
ЦСКА ще се раздели с нападателя Кевин Кубемба през зимната пауза. Решението за това е било взето след мача с Ботев (Пловдив) (1:1), в който централният нападател отново бе напълно незабележим на терена и така и не успя да се разпише. Нещо повече, националът на Конго дори игра с ръка в собственото си наказателно поле и съдията Волен Чинков можеше да отсъди втора дузпа за пловдивчани. Цяла година вече Кубемба е дубльор на Фернандо Каранга. Той обаче така и не може да постигне дори 20% ог ефективността на бразилеца. Кевин има само 1 гол в елита, а наскоро вкара хеттрик във вратата на Несебър за Купата на България. Като цяло обаче от него се очаква доста повече и слабото му представяне е накарало шефовете да вдигнат ръце от него. Треньорът Стамен Белчев бе последният, който вярваше в качествата на Кубемба, но и той вече не смята да разчита на него и го призна с половин уста след мача с Ботев в събота.
Кевин Кубемба дойде на “Армията” миналата зима с договор до лятото на 2019 година. Нападателят пристигна от белгийския Сент Трюиден откъдето не скриха радостта си от раздялата с този футболист. Причината бе, че Кубемба бе с дисцпилинарно наказание в бившия си клуб, и повече от 2 месеца не бе попадал в групата за официалните мачове на тима. В Белгия дори бяха изумени как нападателят е успял да си намери нов отбор. Най-накрая и в ЦСКА-София разбраха какво бреме е играчът. “Червените” ще опитат да му намерят нов клуб още сега, за да могат да му вземат поне някаква трансферна сума.
 
„Тема спорт”: Херо готов със списъка за зимна селекция
 
Старши треньорът на Лудогорец Димитър Димитров-Херо е готов със списъка си за зимна селекция. Наставникът на разградчани вече е предоставил желаните от него имена на играчи на ръководството, което трябва да решава за тяхното евентуално привличане. Списъкът е от половин дузина футболисти, които са хванали окото на специалиста от Бургас. Наставникът на орлите ще настоява от тях да се привлекат поне двама-трима. Като това трябва да се случи максимално скоро, за да може те да са на разположение за старта на зимната подготовка в началото на януари. Две са приоритетните позиции. Херо иска на всяка цена да подсили тима си с централен нападател, който да се вписва в игровата му концепция. Вероятността Клаудиу Кешерю да остане е все по-малка, а и самият Димитров показва преценката си с честите му оставяния извън стартовите 11. За поста вече има конкретно име, което се пази в тайна. Според запознати става въпрос за футболист, свързан с Франция.
Херо държи да има подсилване и в крайната зона на защитата и най-вече вляво. 
 
„Тема спорт”: Гласят Светльо Тодоров за заместник на Илиан Илиев
 
Доскорошният старши треньор на Ботев Гълъбово Светослав Тодоров е гласен за заместник на Илиан Илиев начело на Верея. Очаква се от януари настоящият наставник на заралии да напусне тима в посока Казахстан. Илиев почти сигурно ще поеме Иртиш (Павлодар), който в момента е без треньор, след като договорът на украинеца Вячеслав Грозни изтече и той няма да води повече отбора.
През есента Димитър Димитров-Херо напусна Иртиш, за да застане начело на Лудогорец. Още тогава Илиан бе сред опциите, но двете страни не се разбраха и Грозни доизкара сезона в казахстанския шампионат. Босът на Верея Галин Михайлов пък е бил впечатлен от методите на работа на Тоди, който през миналата седмица изненадващо си тръгна от Ботев (Гълъбово). Очаква се в близките дни ръководството на Верея да излезе с конкретна оферта към Тодоров. Сред опциите за заместник на Илиан Илиев са още двама родни специалисти.
 
„Тема спорт”: Червените пак се спират на Испания за зимния лагер
 
На 99% вече е сигурно, че ЦСКА ще проведе зимния си лагер в Испания. Ръководството на клуба е разгледало няколко оферти, които са включвали подготовка както на Пиренейския полуостров, така и в Турция. Представители на армейците пътуваха до югоизточната ни съседка, където на място се запознаха с няколко хотела.
В крайна сметка шефовете на червените са преценили, че най-добрите условия са в Испания. Почти сигурно лагерът през тази зима ще е на същото място като преди година – в Марбея. Вече се уточняват последните детайли около подготовката и макар договор да не е подписан официално, това се очаква да стане факт в близките няколко дни. Агенцията, която урежда лагера в Испания, ще се погрижи и за това ЦСКА да се изправи срещу реномирани съперници в приятелски срещи. Преди година армейците играха с Локо (Москва), Рубин (Казан), Динамо (Киев), корейския Сувон и датския Съондерийске. Подготовката в Испания ще продължи около 20 дни и ще стартира в средата на месец януари.
 
„Тема спорт”: Киров планира стаж в чужбина
 
Старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров-Белия планира стаж в чуждестранен тим. Според запознати сред опциите са Испания, Италия и Англия, като се очаква това да стане в края на тази или началото на следващата година, преди канарчетата да започнат подготовка за пролетния дял.
Ботев Пловдив са продали в чужбина стария си клубен автобус, който е бил с тежки повреди, които са изисквали близо 20 000 лева за основен ремонт. Жълто-черните са получили оферта за возилото, която е удовлетворявала клуба и са се възползвали от възможността. В канцелариите на базата в Коматево обмислят възможността да закупят един или два 18-местни буса, които да се ползват от школата. Този ход обаче може да бъде предприет едва догодина и то само ако бюджетът на клуба го позволява.

 

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки