Валверду похвали Гришо след успеха, разкрива тайни

Той имаше оръжия, просто трябваше да ги възстановим, заяви треньорът

Валверду похвали Гришо след успеха, разкрива тайни
Треньорът на Григор Димитров - Дани Валверду изрази накратко чувствата си след триумфа на своя възпитаник във финалния Мастърс в Лондон.
 
Въпреки че ясно се видя колко е щастлив от успеха, още след като прегърна Димитров на корта, венецуелецът отдели малко време и, за да напише в страницата си в Туитър”:
 
„Направи го!”, с което показа свочта гордост и радост от постигнатото.
 
Валверду обаче бе доста по-многословен пред испанския „El Pais”.
 
„Григор имаше оръжията, просто трябваше да ги възстановим. Прекарахме много време, работейки само върху 2-3 неща, не повече. Опитахме да опростим играта максимално. Когато оръжията са там, доверието започва бавно да се връща”, заяви наставникът на Гришо.
„Понякога се смея, защото ми казват, че съм прекалено млад, за да постигам резултатите, които правя, но аз започнах много рано. Преживях ситуации, които ми помогнаха да узрея и да отговоря на високите изисквания в тениса”, допълни Валверду.
 
А каква всъщност е тайната на добрата симбиоза между наго и Григор?
 
„Моята възраст ми помага за близката връзка между нас, но в същото време трябва да намеря баланс. Въпреки че се разбираме добре, аз трябва да продължа да бъда неговия треньор, а не приятелят му. Това е доста тънка линия и не трябва да я прекрачвам. Аз не мога да си позволя да съм в зоната на приятелите му, трябва да бъда повече в зоната на треньор", допълни Валверду. 
 
Той е намерил правилните думи, ключът към това да върне доверието в себе си на разочарования талант. 
 
„Тенисът е непредвидим, никога не знаеш какво може да се случи, но мисля, че Григор ще направи важни неща в този спорт", завърши венецуелецът.
 
От изданието припомнят трудните години на Димитров, след като за пръв път попадна в топ 8 и отчитат промените в българина сега.
 
„Днес той е по-фокусиран професионалист, много по-солиден опонент, без да губи от това красиво докосване, което винаги го отличава от голямото мнозинство. Димитров изглежда е намерил отварата, която го е съживила. И напитката има собствено име: Даниел Валверду”, завършва материалът.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки