Шампионът Григор поставен под №2 в първия си турнир догодина

Вече са ясни първите 4 надпревари, с които българинът ще започне новия сезон

Шампионът Григор поставен под №2 в първия си турнир догодина

Григор Димитров приключи сезон 2017 по един повече от впечатляващ начин, триумфирайки с титлата на заключителния турнир "Nitto ATP Finals".

Сега за българинът предстои заслужена почивка, а след това заедно с екипа му ще започнат своята подготовка за предстоящата година.

По традиция първата ни ракета ще се завърне отново на корта за турнира "Brisbane International", който е от категорията АТР 250 и ще се проведе в периода 1-7 януари 2018 г.

Този път Григор ще бъде в ролята на защитаващ титлата си шампион, след като през настоящия сезон успя да спечели трофея след три поредни победи над играчи от топ 10 - Тийм, Раонич и Нишикори.

Григор Димитров ще бъде поставен под №2 в предстоящото издание на турнира, а водач на основната схема ще бъде световният №1 Рафаел Надал. В състезанието ще се включат още Анди Мъри и Ник Кирьос, които българинът няма да може да срещне преди полуфиналите, а сред евентуалните му противници на четвъртфинал ще бъдат Милош Раонич и Кей Нишикори.

Макар да остава повече от месец до началото на сезон 2018, вече е ясно и кои ще бъдат първите четири турнира, на които Григор ще вземе участие в началото на годината - Бризбън (1-7 януари), Australian Open (15-28 януари), София (5-11 февруари) и Ротердам (12-18 февруари).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки