Вижте идеалния отбор на XXI век

УЕФА обяви мечтаната единайсеторка

Вижте идеалния отбор на XXI век

Европейската футболна асоциация (УЕФА) обяви идеалния отбор на XXI век.

Съвсем очаквано испанските колоси Реал Мадрид и Барселона имат най-много представители в мечтаната единадесетица, след като спечелиха общо 8 пъти Шампионската лига в първите 17 издания на турнира за новото столетие.

Въпреки това в тима няма място за легенди на световния футбол като Роналдиньо, Роналдо, Зинедин Зидан, Дейвид Бекъм и Самуел Ето'о. От УЕФА заявиха, че единайсеторката е съставена на база брой участия в "Отбора на годината".

Така на вратата на "Отбора на века" застава бившият капитан на Реал Мадрид Икер Касияс, който е бил избиран в "Отбора на годината" шест пъти, докато Джанлуиджи Буфон и Мануел Нойер имат съответно 4 и 3 участия.

Отбраната на идеалния тим е съставена от Филип Лам (Байерн), Карлес Пуйол и Жерар Пике (Барселона), както и Серхио Рамос (Реал Мадрид).

В халфовата линия на "Отбора на века" са испанците Шави Ернандес и Андрес Иниеста (Барселона), както и бившият английски капитан Стивън Джерард (Ливърпул).


  В атака очаквано място заемат Лионел Меси (Барселона) и Кристиано Роналдо (Реал Мадрид), а техен партньор в атака е и французинът Тиери Анри (Арсенал), който бе единственият футболист, попаднал в "Отбора на годината" през 2001, 2002, 2003 и 2004 година.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки