Чутовен резил за Ливърпул, след аванс от 3 гола (ВИДЕО)

Севиля с невероятен обрат за 45 минути

Чутовен резил за Ливърпул, след аванс от 3 гола (ВИДЕО)

Ливърпул не успя да победи като гост Севиля, въпреки че след половин час игра водеше с 3:0. Англичаните регистрираха чутовен резил, а испанците сътвориха истинско чудо, след като за едно полувреме върнаха трите попадения за крайното 3:3. За да бъде пълна драмата, изравнителното попадение падна в 93-ата минута.

 

Двубоят почна ударно за Ливърпул. Още във 2-ата минута, след центриране от корнер, топката достигна до Роберто Фирмино, който засече за 0:1. В 19-ата минута Севиля по чудо не изравни. Нолито получи в наказателното поле, залъга защитник в червено и стреля. Вратарят успя да докосне топката, колкото да се отклони в лявата греда, а след това да я улови. Секунди по-късно испанците пропиляха нов невероятен шанс. Този път Уисам Бен Йедер остана сам срещу вратаря и стреля по диагонала, но топката премина на сантиметри до дясната греда. След още минутка пък Ливърпул пропусна да удвои аванса си. Фирмино бе изведен сам срещу вратаря и стреля, но Серхио Рико показа страхотен рефлекс и изби в корнер. След неговото изпълнение Фирмино отклони с глава към Садио Мане, който плонжира и също с глава прати топката в мрежата за 0:2. След половин час игра мърсисайдци оформиха класиката в резултата. Мане бе изведен сам срещу вратаря, но Рико отрази удара му. Топката обаче попадна у Роберто Фирмино, който от близко и на празна врата нямаше как да сгреши – 0:3. Мохамед Салах можеше да направи 0:4, но Рико спаси сигурен гол. В края на полувремето вратарят на Севиля улови и удари на Мане и Нолито.

 

В началото на втората част Севиля се развихри. В 51-ата минута, след центриране от фаул на Банега, Уисам Бен Йедер засече с глава към далечната греда за 1:3. В 59-ата минута Алберто Морено сгреши пред наказателното си поле, след което вътре в него фаулира Бен Йедер, за което главният арбитър отсъди дузпа. Потърпевшият се нагърби с изпълнението на наказателния удар и вкара. Главният арбитър обаче назначи повторение. И при втория си опит Йедер сполучи, намалявайки изоставането на домакините до 2:3 и връщайки интригата с пълна сила. В 63-ата минута Севиля можеше и да изравни. Ескудеро стреля мощно, вратарят изби и топката срещна напречната греда. Мохамед Салах можеше да направи 2:4, но от удобна позиция стреля до гредата. Мане пък бе изведен сам срещу вратаря, но стреля над напречната греда. Драмата настъпи в 3-ата минута на добавеното време. След центриране от корнер, топката стигна до Гуидо Писаро, който на шпагат я прати в мрежата за крайното 3:3.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки