Реал продължава с отличен в Шампионската лига след 4 рекорда в Никозия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Борусия отпадна от надпреварата след загуба от Тотнъм в Дортмунд

Реал продължава с отличен в Шампионската лига след 4 рекорда в Никозия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Европейският първенец Реал Мадрид се класира за преките елиминации на Шампионската лига, след като разби като гост АПОЕЛ Никозия с 6:0 в предпоследния кръг от Група Н на надпреварата.

Така настоящите носители на трофея събраха 10 точки в актива си, с три по-малко от лидер Тотнъм, който стигна до обрат и победа с 2:1 при визитата си на Борусия в Дортмунд, а това означава, че двата тима ще играят в 1/16-финалите, докато „жълто-черните” и АПОЕЛ ще определят кой от тях продължава в Лига Европа.

Мачът на Реал в Кипър ще остане в историята с 4 нови рекорда за Шампионската лига.

Единият от тях бе подобрен от обичайния заподозрян Кристиано Роналдо, който реализира две от попаденията и вече има 18 на сметката си за календарната година в турнира. Предишното върхово постижение отново бе на португалеца (15) и беше поставено преди 12 години.

Освен това, за първи път в богатата си история Реал наниза 4 попадения като гост в Шампионската лига преди почивката.

Карим Бензема пък вече е най-резултатният французин в надпреварата, тъй като също се разписа на два пъти и вече има 53 попадения в Шампионска лига.

Халфът Лука Модрич, който също се разписа във вторник вечер, стана хърватинът с най-много мачове в турнира – 64.

Иначе хората на Зинедин Зидан решиха всичко още преди почивката, след като в 23-ата минута именно Модрич откри, в 39-ата Карим Бензема удвои, а в 41-ата Начо Фернандес оформи класиката.

Бензема дори се разписа за втори път в срещата точно в последната минута на първата част, след асистенция на Кристиано Роналдо.

Последният се развихри малко след паузата и в 49-ата минута направи резултата 5:0, а само пет минути по-късно реализира своя гол №17 в турнира за годината.

Така Реал подпечата визата си за следващата фаза на надпреварата, за разлика от Борусия Дортмунд.

„Жълто-черните” окончателно се простиха с надеждите си да продължат напред, след като допуснаха обрат и поражение с 1:2 от Тотнъм в Германия.

Двата отбора си разделиха по едно полувреме, но „шпорите”се възползваха по-добре от своите шансове и стигнаха до успеха.

Още в 19-ата минута голмайсторът на домакините Пиер-Емерик Обамеянг бе изведен сам срещу вратаря на гостите и трябваше просто да улучи рамката, но не успя да го стори от десетина метра, стреляйки в аут.

Тотнъм отговори с удар на Сон от въздуха, спасен от стража на домакините, които нанесоха своя удар в 31-ата минута.

Тогава Андрей Ярмоленко изведе с пет Обамеянг в коридор и последният откри резултата с удар по диагонала за 1:0.

Малко по-късно Кристиан Ериксен получи шанс да изравни след находчив пас на Ерик Дайър, но вратарят на домакините изби в корнер.

След последвалия ъглов удар Бюрки отново демонстрира класа, разтягайки се максимално, за да отрази удар с глава на Дайър, насочен в горния му ъгъл.

Това позволи на Борусия да се оттегли на почивка с гола аванс, но скоро след нея „шпорите” изравниха. В 49-ата минута Джереми Тоян загуби топката и Деле Али я подаде към Хари Кейн, който възстанови статуквото с изстрел в долния ъгъл – 1:1.

Голът бе под номер 39 за английския национал в последните му 38 официални срещи за Тотнъм.

В 76-ата минута отново Али развинти отбраната на домакините и подаде към Сон, за да може кореецът да покаже, че Борусия Дортмунд е любимият му съперник със своето седмо попадение срещу „жълто-черните” и така да донесе успеха на своите.

След него Тотнъм остана лидер в групата с 13 точки преди домакинството си на АПОЕЛ (2 т.) в последния кръг, когато Реал Мадрид (10) ще приеме Борусия (2).

Стартови състави:

Борусия: Бюрки, Шмелцер, Бартра, Герейро, Толджан, Загаду, Кагава, Гьотце, Вайгъл, Ярмоленко, Обамеянг;

Тотнъм: Лорис, Вертонген, Роуз, Орие, Санчес, Ериксен, Али, Дайър, Уинкс, Сон, Кейн;

Стартови състави на АПОЕЛ - РЕАЛ:

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки