Мачбол №2 за Лудогорец в група С на Лига Европа

Куп контузени разредиха редиците на гостите

Мачбол №2 за Лудогорец в група С на Лига Европа
Тази вечер Лудогорец приема Истанбул ББ в изключително важен двубой от група С на Лига Европа.
 
Около историческия успех на Григор Димитров в Лондон срещата в Разград може да бъде окачествена като "втори мачбол" за орлите за достигане до директните елиминации напролет. Първият бе пропилян в началото на месеца след 1:1 срещу португалския Брага. Момчетата на Димитър Димитров обаче са на един успех от 1/16-финалите.
 
Съперниците заемат диаметрални места в класирането. Лудогорец е първи с осем точки, като все още не познава вкуса на поражението. Истанбул ББ пък е последен, като има само два пункта в актива си - едната точка бе спечелена в домакинството на Лудогорец на старта. Гостите напомпаха сериозно мускули в последния шампионатен кръг - разгромиха с 5:1 Галатасарай и вече делят с този тим първото място в подреждането в Турция.
 
Кое обаче е по-важно за тях - местното първенство или престижно представяне във втория по сила евротурнир, в който шансовете им за достигане до елиминационната фаза са малки? Трудно е да се каже, но Истанбул ББ пристигна в България без двете си най-големи звезди - миналите през лондонския Арсенал Гаел Клиши и Емануел Адебайор. През уикенда последният наниза хеттрик на Галатасарай...
 
Треньорът на Лудогорец Димитър Димитров на няколко пъти изненада в мачовете от турнира, използвайки различни тактически постройки. Очаква се този път да няма чак толкова големи изненади. На вратата ще започне бразилецът Ренан дос Сантос, който на всеки два мача се върти под рамката с аржентинеца Хорхе Браун.
 
Защитата би трябвало да е съставена от четирима души, като в нея Херо ще започне с най-доброто. Сисиньо ще е вдясно, Козмин Моци и Игор Пластун ще си партнират в центъра, а Натанаел ще е по левия фланг. Бразилците са доста активни в предни позиции и от тях ще се очаква да внасят смут с набезите си в противникова половина. 
 
 
В центъра на халфовата линия като титуляр се утвърди полският национал Яцек Горалски, който измести от единайсеторката капитана Светослав Дяков. Другият в полузащитата ще бъде Абел Анисе. По крилата ще действат Джоди Лукоки и Вандерсон, а темпото в играта на орлите ще задава Марселиньо.
 
Димитър Димитров отново ще излезе с "фалшива деветка" - атаката ще бъде водена от холандеца Върджил Мисиджан. Така голмайсторът на отбора Клаудиу Кешерю отново ще остане на пейката и ще влезе на терена само при нужда. Румънецът вече разкри, че статутът му на резерва не го удовлетворява и си търси отбор, в който да продължи кариерата си.
 
Истанбул Б обяви, че има седем контузени преди сблъсъка с Лудогорец. Сред тях са двете най-големи имена в отбора - Гаел Клиши и Емануел Адебайор. Двамата бяха най-добрите на терена при 5:1 над Галатасарай. Те обаче са получили леки травми в сблъсъка. Местните медии твърдят, че положението им не е сериозно, но треньорът Абдула Авджъ не е искал да рискува и затова не ги е включил в групата за Разград.
 
Освен тях за сблъсъка на "Лудогорец Арена" отпадат капитанът Емре Белозоглу и Махмут Текдемир. Извън сметките на Авджъ са още Ерилиен Шеджу Тунай Торун и Мехмер Батдал -те пропуснаха последните мачове на отбора заради контузии.
 
Хофенхайм също пристигна в Разград без 8 титуляри, но това не попречи на немците да окажат сериозна съпротива. Такава се очаква и от Истанбул ББ. Най-вероятно по-голяма част от титулярите с Галатасарай ще започнат срещата. В същото време Лудогорец ще подходи внимателно към срещата - така, както бе срещу Брага. Тогава тимът не успя да задържи преднината си и допусна изравняване в края. Сега обаче възпитаниците на Херо нямат право на грешка. Те трябва да сграбчат питомното, за да не им се налага в последния кръг на 7 декември да гонят дивото в Германия.

 

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки