Везенков у нас: Финландия е опасен отбор

В Барселона разбраха колко важно за мен е да играя за България, допълни баскетболистът

Везенков у нас: Финландия е опасен отбор
Баскетболистът Александър Везенков се прибра в България за предстоящите мачове на националния отбор по баскетбол от световните квалификации.
 
Така един от най-добрите играчи ще участва в двубоите срещу Финландия - на 24 ноември в 19:00 часа в "Арена Ботевград" и срещу Исландия – три дни по-късно като гост. Везенков до последно бе под въпрос, тъй като се изчакваше дали ще бъде освободен от клубния си тим Барселона.
 
„Беше много трудна седмица. Първоначално искам да благодаря на Барселона и на треньора, че ме пуснаха да дойда да играя. Те осъзнаха колко са важни за мен тези двубои. Искам да благодаря и на семейството ми и на приятелите, защото това наистина бе една много различна и трудна седмица”, призна Везенков пред Нова тв.
 
„Трябва да се намери баланса в комуникацията. Аз говорих с ръководството, те говориха с мен. До последно чакахме да разберем дали някой ще е контузен, дали ще има проблеми. Треньорът и ръководството много ми помогнаха, говорихме почти всеки ден. Те искаха да ме пуснат, след като осъзнаха колко е важно за мен това в психологически аспект. Мисля, че това беше най-доброто решение”, каза той.
 
Относно първия съперник на баскетболистите в световните квалификации – Финландия, Везенков заяви:
 
„Много съм мотивиран за предстоящите квалификации. Виждам момчетата как тренират и че са готови. Не трябва да се пренавиваме. Отиваме да играем за първи път през сезона. Финландия също ще са без ключови играчи, но това не бива да ни успокоява. Треньорът си знае най-добре работата и плановете. Вече говорих с момчетата и треньора и мисля, че ще изиграем един добър мач.
 
Много ще се радвам залата да е пълна в петък. Мисля, че може да се постигне. Показахме и ние, и феновете, че заслужаваме залата да е пълна, баскетболът да е на високо ниво и защо не това да е един добър старт за бъдещето. Най-хубавото за мен е, че играя в Ботевград, където са майка ми и баща ми. Хората ще са много важен фактор”, допълни Везенков.
 
 
„Не знам какви са очакванията на хората, но аз познавам Финландия. Знам, че имат играчи от Еврокъп, имат играчи, които са на много високо ниво. Макар че тримата най-добри на 99% няма да дойдат, Финландия си остава опасен отбор, с добра физика. Не трябва да ги подценяваме. Надявам се те да подценят нас. В баскетбола са трудни нещата, но се надявам да се променят. Хората искат да гледат най-добрите и това заслужават”, завърши Везенков анализа си за първия съперник на националите.
 
Българинът пропусна седем поредни двубоя на Барса, тъй като не бе включен в групата от треньора на каталунците Сито Алонсо.
„Не знам дали това, че Барселона печели или губи е в момента решаващо за това кой ще остане извън групата и кой не. Продължавам да си тренирам. Аз съм напълно готов.
 
Който мисли, че съм дошъл тук, без да съм готов, това е абсолютно невярно. Две седмици само не съм играл и съм готов за битка. От там нататък треньорът решава. Има много нови играчи и много от тях играят на моята позиция.
 
Говорихме с Барселона и те казаха, че са много доволни от мен, но това е баскетболът, това е спортът. В такива моменти трябва да се покаже характер и това може само да ме мотивира да продължавам да работя и да се върна позициите”, категоричен е българският национал.

 

Берое е на победа от титлата (ВИДЕО)

След втори успех над Монтана 2003

ОБЗОР: Балкан би Черноморец с точка разлика (ВИДЕО)

Победи за Спартак Плевен, Левски и Академик в НБЛ – резултати и класиране

Баскетболистките на Рилски спортист с бронзови медали

След като разбиха Локомотив София с 90:45

ОБЗОР: Берое удари Монтана на старта в битката за титлата при жените

Рилски спортист дръпна на Локо Сф в спора за третото място

Филаделфия преодоля Маями, Хийт ще спори с Булс за място в плейофите

Ембийд се завърна за 76-ърс

НБА легенда каза "край"

Вижте кой е той

Павлин Иванов продължава битката в бъскетболните плейофи на Румъния

Вижте подробности

Мечтата на Сакраменто е жива, "кралете" биха почти без Везенков (ВИДЕО)

Кошмар очаква тима на българина

Историческо! Първи испански треньор в НБА

Жорди Фернандес ще поеме Бруклин Нетс

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки