Министър Кралев се срещна с легендарния Барези

Двамата проведоха разговор

Министър Кралев се срещна с легендарния Барези

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с легендарния италиански футболист на „Милан“ Франко Барези, който е посланик на клубния бранд и му връчи почетен медал на ММС за заслуги към спорта. Той е в София за откриването на детско-юношеска Академия на „Милан“ в сътрудничество с футболен клуб „Локомотив“ (София) и подкрепата на фондация „Играй с Развитие“.

Министър Кралев благодари на Франко Барези за помощта, която оказва на българския футбол. „Радвам се, че стартирате дългосрочен проект заедно с „Локомотив“, който е клуб с големи традиции. „Милан“ има много почитатели в нашата страна и съм убеден, че присъствието на този велик клуб ще привлече повече деца да се занимават с футбол. Това е наша основна задача и целенасочена политика“, заяви министърът.

Той обсъди с Франко Барези възможностите чрез футбол повече деца да бъдат възпитани в любов към спорта и двигателна култура. „С колегите министри от страните на Европейския съюз коментираме как да спрем процеса на обездвижване на младото поколение. В България няма по-популярен спорт от футбола и аз виждам в него инструмент за приобщаване на повече деца към спортна дейност“, каза министър Кралев.

„За „Милан“ е чест да развива проект заедно с „Локомотив“ и да присъства в България. Това ще бъде голям стимул за младите футболисти. Щастливи сме да донесем нашите идеи, нашите познания, нашите методи. Сигурен съм, че ще свършим много добра работа с „Локомотив“, заяви Франко Барези и поднесе на министъра сувенири на „Милан“ с автограф.

На срещата с министър Кралев присъстваха собственикът на „Локомотив“ Иван Василев, вицепрезидентът на клуба Валентин Николов, директорът на клубната академия Иво Паргов, председателят на Управителния съвет на фондация „Играй с Развитие“ Александър Александров, директорът на „Милан Джуниър Камп България“ Алесандро Джани и футболният агент Фабрицио де Микели.

Учредената Академия на „Милан“ е 19-ата в света и първа на Балканския полуостров. В нея се подготвят около 400 деца на възраст от 6 до 19 години на новите терени на столичния стадион „Локомотив“. По силата на споразумението се извършва обмен на треньори и играчи между двата клуба.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки