Милан с нов разгром срещу Аустрия Виена и гарантирано място на елиминациите в ЛЕ

"Росонерите" най-накрая показаха стойностна игра и отбелязаха пет гола

Милан с нов разгром срещу Аустрия Виена и гарантирано място на елиминациите в ЛЕ

 Италианският Милан победи с категоричното 5:1 Аустрия Виена в домакинския си мач от 5-ия кръг на груповата фаза на Лига Европа. Сан Сиро видя много по-добра игра от страна на "росонерите", имайки предвид представянето им в последния месец и трите точки в актива на "Дявола" са достатъчни за гарантираното им класиране на 1/16-финалите. 

Двубоят започна доста активно и за двата отбора, като топката беше владение повече на Милан. В 21-та минута обаче Кристоф Моншейн беше изведен зад гърба на защитата, преодоля излезлия неразчетено Донарума и отправи лек удар по земя, който изглеждаше, че ще бъде спрян от капитана на "росонерите" Леонардо Бонучи, но вместо това топката мина през шпагата на бранителя и попадна във вратата. 

Шокиращото попадение за гостите внесе още повече импулс в играта на Милан и в 23-та Рикардо Родригез вкара след, като получи непокрит центриране отдясно. 13 минути по-късно Андре Силва направи пълен обрат, след като Родригез опита директен удар от фаул, но вместо това португалецът овладя топката и я прати в мрежата за 2:1. 

Три минути преди почивката пък Борини стигна до топка, излизаща в аут и я върна към дузпата, където Кутроне я засече с глава в опразнената от Пенц врата.  

След почивката "росонерите" продължиха да са по-опасният отбор, но домакините пропиляха доста шансове пред вратата на противника. В 70-та минута Андре Силва овладя копната топка в наказателното поле и от падащо положение я мушна между краката на защитник и тя влезе в мрежата на гостите. 

Милан доиграваше мача до самия край, когато в последната минута на продължението Лука Антонели изведе Патрик Кутроне, а той с едно движенеи елиминира стража и прати топката във вратата за крайното 5:1.

Tака Милан събра 11 точки в група D и ще финишира на първото място, след като втория АЕК остана на четири точки разлика, след като гръците не успяха да победят Риека като домакин. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки